Blå extra føre året rundt 2.5 time fra Oslo

Synes du det blir for lenge å vente til den første villsnøen legger seg nord i Marka i oktober/november, eller er du kanskje bare lei av regn og dårlig sommervær og tenker at det like gjerne kunne vært vinter med snø og kuldegrader?

Da kan du vurdere å ta en tur til Torsby i Värmland, et par mil innenfor grensen mot Norge. Her finner du Nordens eneste helårs innendørsanlegg for langrenn, nemlig en skitunnel(!) med kunstsnø og konstant -3 grader i lufta året rundt.

Løypa er en 1.3km rundløype med små stigninger underveis, og preppet både for klassisk og skøyting. Anlegget er åpent for alle og bli ikke forbauset om du ser kjente verdensstjerner i sporet her. Anlegget er flittig besøkt av flere landslag og privatlag, og flere kjente svenske skiløpere bor i nærheten og vet å benytte seg av mulighetene i Torsby.

Men anlegget har mye mer å by på enn bare skitunnel. Her finner du flere utendørs rulleskiløyper og et nett av stier og veier for terrengsykling og løping. Det er flere overnattingstilbud i området og enkelt å komme seg hit fra f.eks. Oslo. Torsby har tilmed en liten flyplass med innenlandsruter. Flyplassen ligger i gangavstand fra anlegget.

Torsby ligger forøvrig i den svenske delen av "Finnskogen", navnet på det enorme sammenhengende skogområdet som strekker seg på begge sider av grensen fra Eidskog i syd til Trysil i nord. Her er det rike muligheter for allsidig friluftsliv i et område som fortsatt har et ordentlig preg av villmark.

Noen linker


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

02 Sep 2006

Skigåing i tre kuldegrader i august?

Ut på tur - eldre nyheter

19 Jun 2011

Nå kan du bade med Markadatabasen!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Det er kanskje ennå litt tid til badevannet i Markavannene blir slik at det frister alle, men allerede nå kan Markadatabasen gi deg en liste med badetemperaturer og informasjon om badeplasser.

02 Jun 2011

På sykkel i Marka - over 500 ruter og turforslag

Av Redaksjonen | Ut på tur

Bli med på sykkeltur i Marka! Nå kan du velge mellom over 500 sykkelruter og turforslag på Skiforeningens nettsider. Alle presenteres i form av beskrivelser, bilder og kart, og du finner kjørerute og informasjon om kollektivtransport til alle startsteder.

26 Apr 2011

Sykkeltips fra Markadatabasen

Av Skiforeningen | Ut på tur

Ut på sykkeltur i Marka? Her i Markadatabasen finner du mer enn 600 sykkelruter og turforslag, presentert med beskrivelser, bilder og kart. I tillegg finner du informasjon om sykkelbussen, og mye annet nyttig sykkelstoff på sidene våre.