Snart klart til start på Lygna!

Skimulighetene har latt vente på seg, men vi har vel vært godt vant de siste årene? Nå har imidlertid kuldegradene kommet og snøproduksjon er i gang flere steder. På Lygna er det nå like før vi kan spenne på oss skiene.

Lygnaområdet er alltid begunstiget med tidlig skiføre som følge av det åpne terrenget og høyden over havet. Lygnasæter ligger strategisk til i dette området med sine 630 moh. og med åser i området som strekker seg opp til over 800 moh. I det åpne og vennlige terrenget på begge sider av RV4 finner vi her et nett av skiløyper.

I tillegg har Lygna Skisenter et av Norges mest moderne snøproduksjonsanlegg som gjør det mulig å produsere snø selv med et par varmegraders lufttemperatur. Anlegget har et såkalt kjøletårn som kjøler vannet på vei inn i anlegget.

Og som om ikke dette skulle være nok så har Øståsen Skiløyper en topp moderne park av løypemaskiner som gjør det mulig å sette spor raskt når snøen først ligger der. Nå er det derfor bare å ha is(?) i magen noen dager til, for det er ventet at løypene på kunstsnø ligger klare på Lygna Skisenter rett over helgen. Følg med på Skiforeningens nettsider for oppdatert informasjon.

Les mer om:


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

10 Nov 2011

Alt k(l)art!

Av Redaksjonen | Ut på tur

I disse dager ferdigstilles produksjonen av nye oversiktskart over skiløypene i Marka. Det er laget 16 forskjellige kart som dekker området fra Snertingdal i nord til Moss i syd. Kartene trykkes i et opplag på 65.000 og deles ut gratis til alle medlemmer av Skiforeningen via neste nummer av Snø & Ski.

04 Okt 2011

Oppdag "nytt land" fra sykkelen

Av Redaksjonen | Ut på tur

55 nye sykkelruter og -turforslag er klare på nett. Du har neppe vært på alle disse stedene, så nå er det bare å komme seg ut i Marka og oppdage "nytt land"!

09 Sep 2011

Rekordtidlig skiføre på Hadeland i år!

Av Skiforeningen | Ut på tur

Lygna Skisenter kan nå produsere snø i varmegrader, tro det eller ei. Dette er mulig via kjøletårn som kjøler vannet. Dette skulle borge for rekordtidlig skiføre på Lygna, les hele artikkelen for å se hva du kan glede deg til!