Snart klart til start på Lygna!

Skimulighetene har latt vente på seg, men vi har vel vært godt vant de siste årene? Nå har imidlertid kuldegradene kommet og snøproduksjon er i gang flere steder. På Lygna er det nå like før vi kan spenne på oss skiene.

Lygnaområdet er alltid begunstiget med tidlig skiføre som følge av det åpne terrenget og høyden over havet. Lygnasæter ligger strategisk til i dette området med sine 630 moh. og med åser i området som strekker seg opp til over 800 moh. I det åpne og vennlige terrenget på begge sider av RV4 finner vi her et nett av skiløyper.

I tillegg har Lygna Skisenter et av Norges mest moderne snøproduksjonsanlegg som gjør det mulig å produsere snø selv med et par varmegraders lufttemperatur. Anlegget har et såkalt kjøletårn som kjøler vannet på vei inn i anlegget.

Og som om ikke dette skulle være nok så har Øståsen Skiløyper en topp moderne park av løypemaskiner som gjør det mulig å sette spor raskt når snøen først ligger der. Nå er det derfor bare å ha is(?) i magen noen dager til, for det er ventet at løypene på kunstsnø ligger klare på Lygna Skisenter rett over helgen. Følg med på Skiforeningens nettsider for oppdatert informasjon.

Les mer om: