Sykkelruter fra Moss til Gjøvik

Et sammenhengende nett av sykkelruter fra Moss til Gjøvik. Nesten 650 ruter og turforslag med bilder, beskrivelser og kart. Over 50 nye sykkelruter er klar i Skiforeningens nettportal.

Har du lyst til å bli kjent med nye steder i sommer? Da kan du hente inspirasjon i Markadatabasen, Skiforeningens nettportal til Marka. Her finner du nå til sammen 494 sykkelruter - 53 av dem er helt nye. I tillegg kan du velge blant 150 ferdige forslag til sykkelturer i alle deler av Marka.

Alle de 644 rutene og turene presenteres gjennom beskrivelser, bilder og topografisk kart, Google Maps og Google Earth. Du finner også kjørerute og informasjon om kollektivtransport til de fleste startsteder (klikk på startstedet, og velg Adkomstinfo).

Markadatabasen har tidligere ikke hatt sykkelruter sør for Vestby. Nå er rutenettet utvidet slik at sørligste rute går fra Moss. Dermed er det nå på plass et sammenhengende nett av sykkelruter fra Moss i sør til Gjøvik i nord. Et knippe med nye ruter i Hurdal sørger bl.a. for gjennomgående forbindelse mellom Hurdal og Toten.

Det er 14 nye ruter i Follomarka, 2 i Mossemarka, 2 i Sørmarka, 4 på Krokskogen, 3 i Nordmarka nord, 5 i Nordmarka syd, 4 i Lillomarka, 13 i Romeriksåsene, 5 i Hurdal og 1 i Eidsvoll. Blant de strekningene som nå er beskrevet, er følgende:

  • Kyststrekningen Moss - Son - Hvitsten - Drøbak, et område med en rekke flotte badeplasser
  • Fine sykkelveier på nedlagt jernbanetrasé Sonsveien - Hølen - Kjenn
  • Hele strekningen på nordsiden av Krokskogen og Nordmarka, fra Åsa ved Steinsfjorden til Roa
  • En langsgående trasé fra Skillebekk til Slattum og videre nordover til Rotnes og Hakadal
  • En rekke lettsyklede traseer i området mellom Lillestrøm og Slattum
  • Flere strekninger i Minneåsen i Hurdal, fra Langton i sør til Steinsjøen i nord - forbindelse videre til Toten

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene som er kommet på nett ved starten av årets sykkelsesong (pr. 08.06.12). Alle ruter og turforslag, samt annen nytting info, finner du på vår sykkelside www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

53 nye sykkelruter

Les mer om Markadatabasen her.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

04 Okt 2011

Oppdag "nytt land" fra sykkelen

Ut på tur - eldre nyheter

03 Jun 2012

Nordmarka på langs i kano

Av Nina Didriksen | Ut på tur

En klassisk padletur over seksten vann gjennom tre fylker.

14 Mai 2012

Topptur med historisk 17. mai-markering

Av Steinar Bunæs | Ut på tur

Lørdag 12. mai 2012 hadde Østmarkas Venner invitert til guidet topptur med de tre høyeste toppene i Østmarka på programmet – alle innenfor Rælingens grenser. I alt 88 deltakere fra alle Østmarkas randkommuner hadde møtt fram da Arild Rambøl og Solveig Dalene fra Rælingen ønsket velkommen til startpunktet ved Marikollen.

05 Mai 2012

Markas high five

Av Nina Didriksen | Ut på tur

Bli med til de fem høyeste toppene i Marka. På denne turen kombinerer du sykling med gåing. Turen kan også tas på ski, når skaren lokker oss ut av de preparerte sporene.