Sykkelruter fra Moss til Gjøvik

Et sammenhengende nett av sykkelruter fra Moss til Gjøvik. Nesten 650 ruter og turforslag med bilder, beskrivelser og kart. Over 50 nye sykkelruter er klar i Skiforeningens nettportal.

Har du lyst til å bli kjent med nye steder i sommer? Da kan du hente inspirasjon i Markadatabasen, Skiforeningens nettportal til Marka. Her finner du nå til sammen 494 sykkelruter - 53 av dem er helt nye. I tillegg kan du velge blant 150 ferdige forslag til sykkelturer i alle deler av Marka.

Alle de 644 rutene og turene presenteres gjennom beskrivelser, bilder og topografisk kart, Google Maps og Google Earth. Du finner også kjørerute og informasjon om kollektivtransport til de fleste startsteder (klikk på startstedet, og velg Adkomstinfo).

Markadatabasen har tidligere ikke hatt sykkelruter sør for Vestby. Nå er rutenettet utvidet slik at sørligste rute går fra Moss. Dermed er det nå på plass et sammenhengende nett av sykkelruter fra Moss i sør til Gjøvik i nord. Et knippe med nye ruter i Hurdal sørger bl.a. for gjennomgående forbindelse mellom Hurdal og Toten.

Det er 14 nye ruter i Follomarka, 2 i Mossemarka, 2 i Sørmarka, 4 på Krokskogen, 3 i Nordmarka nord, 5 i Nordmarka syd, 4 i Lillomarka, 13 i Romeriksåsene, 5 i Hurdal og 1 i Eidsvoll. Blant de strekningene som nå er beskrevet, er følgende:

• Kyststrekningen Moss - Son - Hvitsten - Drøbak, et område med en rekke flotte badeplasser
  • Fine sykkelveier på nedlagt jernbanetrasé Sonsveien - Hølen - Kjenn
  • Hele strekningen på nordsiden av Krokskogen og Nordmarka, fra Åsa ved Steinsfjorden til Roa
  • En langsgående trasé fra Skillebekk til Slattum og videre nordover til Rotnes og Hakadal
  • En rekke lettsyklede traseer i området mellom Lillestrøm og Slattum
  • Flere strekninger i Minneåsen i Hurdal, fra Langton i sør til Steinsjøen i nord - forbindelse videre til Toten

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene som er kommet på nett ved starten av årets sykkelsesong (pr. 08.06.12). Alle ruter og turforslag, samt annen nytting info, finner du på vår sykkelside www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

53 nye sykkelruter

Les mer om Markadatabasen her.