102 sykkelnyheter på nett

Høstfarger og sykkeltur er en fin kombinasjon. Nå kan du teste hele 102 sykkelruter og -turforslag som ligger klare på Skiforeningens nettsted. Spennvidden er stor – fra nedlagt jernbanetrasé på Toten til sykkelruter tett ved Drammensfjorden, Oslofjorden og Bunnefjorden. I alt kan du velge mellom 745 ruter og forslag til sykkelturer i området Moss-Gjøvik.

Det er 96 nye sykkelruter som er kommet på nett nå i høst. I vår ble 53 nye ruter presentert. Til sammen 149 nye sykkelruter i 2012-sesongen representerer en betydelig utvidelse av sykkeltilbudet på Skiforeningens nettportal til Marka. Markadatabasen inneholder nå 592 ruter med en samlet lengde på over 3.300 kilometer. Dette er mer enn avstanden Lindesnes-Nordkapp.

Nytt kart med høydeprofil

I tillegg til rutene, kan du velge blant 153 forslag til kortere eller lengre sykkelturer. Seks av dem er nye denne sesongen. Alle de 745 rutene og turene presenteres gjennom beskrivelser, bilder og topografisk kart, Google Maps og Google Earth.

Det topografiske kartet foreligger i høst i en forbedret utgave, og for første gang vises rutene med høydeprofil. Du finner også kjørerute og informasjon om kollektivtransport til de fleste startsteder (klikk på startstedet, og velg Adkomstinfo).

Ruter i nye områder

Markadatabasen har tidligere ikke hatt sykkelruter på Nesodden og i Hurum. Nå er det bygd opp et rutenett også i disse områdene. Begge fikk skiløypene på plass i Markadatabasen sist vinter, og har dermed en omfattende presentasjon av turmuligheter til alle årets tider.

Heller ikke i Nes kommune har Markadatabasen hatt sykkelruter tidligere. Nå er de to første på plass. Skiløypenettet ble også her lagt inn sist vinter. En rekke steder er antall sykkelruter blitt betydelig utvidet.

Blant annet finner du følgende nyheter i høst:

• En rekke ruter langs Drammensfjorden, Oslofjorden og Bunnefjorden
  • 18 ruter i et helt nytt rutenett på Nesodden, bl.a. på Kyststien
  • En rekke ruter i kystnære områder i Bærum, Asker og Røyken, bl.a. på Kyststien ved Båtstø
  • 14 ruter i et helt nytt rutenett i Hurum
  • 14 ruter på Totenåsen og i området rundt Lena, Skreia og Kapp, bl.a. i Skreiabanens gamle trasé
  • Ni nye ruter i Hurdal – med tre gjennomgående forbindelser Toten-Hurdal
  • Ruter mellom Eidsvoll og Hurdal via Eidsvoll verk
  • Et sammenhengende rutenett fra Årnes – langs Vorma og Mjøsa – til Gjøvik

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene som er kommet på nett i høst (pr. 12.10.12). Nederst ser du de nye turforslagene. Alle ruter og turforslag, samt annen nytting info, finner du på vår sykkelside www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

Sørmarka (1)

Nord i Follo (6)

Nesodden (18)

Bærum - Asker - Røyken (28)