Flott førjulssesong

Vi har hatt førsteklasses start på skisesongen 2012/2013. Førjulssesongen skulle vise seg å bli lang og fin - ja, den fineste på mange år. Utfarten har vært stor i ukene før jul.

Mandag 29. oktober våknet vi til sesongens første betydelige snøfall. Føremeldingen fortalte om snø og slaps, men tirsdagen opprant med strålende sol, og det var nydelige forhold en rekke steder. Dette dokumenteres til fulle av et knippe flotte bilder som kom inn til Markadatabasen denne oktoberdagen. Rundt 7.000 mennesker klikket seg inn til føremeldingen i løpet av tirsdagen.

Sesongstart i oktober

Men allerede 15. oktober var sesongens første føremelding på nettet, med følgende gledelige beskjed: "Vinteren er på vei i Marka, og det er falt snø flere steder i høyere strøk. Våre løypebaser prøver å pakke løyper for de mest ivrige, se område Krokskogen for mer info!" Og der kunne man så lese: "+2 på Uglaveien og lysløypa ble pakket. Ikke tele i bakken. Skyet og litt nedbør. Kl 20 i går var det kommet 10 cm og Uglaveien og lysløypa ble pakket med ATV." I sesongen 2011/12 ble første løype preparert så sent som 7. desember.

Nå har det ikke vært sammenhengende vintervær siden oktober. Regn og mildvær har vi også hatt. Men rapporter om skiføre og preparerte løyper har strømmet inn både fra Skiforeningens løypebaser og de rundt 50 kommuner, idrettslag og løypelag som bidrar med informasjon til føremeldingen.

Fram til nyttår registrerte føremeldingen prepping av til sammen 12.813 kilometer med løyper, mot 4.728 før nyttår i 2011. Føremeldingen dekker mesteparten av løypenettet mellom Moss i sør og Dokka i nord.

Førjulssesongen i bilder

Mange har med seg kamera på tur i Marka. Og hver uke får Markadatabasen inn en rekke bilder som viser hvordan forholdene er rundt om. Her er førjulssesongen i bilder - nærmere bestemt 234 bilder fra oktober og fram til lille julaften. Første bilde i kategorien Marka - vinter ble tatt 9. oktober. Førjulssesongen i 2011 så slik ut i Marka - dokumentert gjennom 145 bilder, det første 14. november.

Strålende romjul

Til slutt kan vi ikke unngå å nevne romjulen 2012, som ble fantastisk flott. Solid påfyll av snø på 2. juledag, og deretter et aldeles strålende vær med sol og nydelige forhold. - Jeg tror knapt at jeg har opplevd en vakrere vinterdag i Marka, sa en av de som Aftenposten snakket med torsdag. Mange er nok enig. Det ble en strålende romjul, og selv om mildværet kom mot slutten av uken, holdt skiføret seg bra mange steder.

Hele 130 bilder kom inn i løpet av romjulen. Dette er julaften i Marka. Stemningen og roen som preger Marka 1. juledag blir formidlet gjennom disse bildene. Så kom 2. juledag, da snøen virkelig lavet ned. Torsdag opprant med sol over snødekket landskap, og folk strømmet ut i hopetall for å nyte Marka på sitt fineste. Se hvor flott det var på torsdag og fredag! Løypemannskapene hadde nok å gjøre i løpet av uken, som vi ser av disse bildene. Her er så hele samlingen med bilder fra romjulen 2012.

Nå håper vi at resten av sesongen blir minst like fin. God tur!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

29 Des 2011

Fakta om føremeldingen

29 Des 2011

Fakta om Markadatabasen

Ut på tur - eldre nyheter

30 Nov 2012

Rajebråhytta først ut - åpner helgen 1. desember 2012

Av Redaksjonen | Ut på tur

I anledning preparerte løyper i området Svartbekken - Gjerdingen åpner Rajebråthytta serveringen denne helgen. Benytt denne første helgen i desember til en skitur og et koselig stuebesøk!

12 Okt 2012

102 sykkelnyheter på nett

Av Redaksjonen | Ut på tur

Høstfarger og sykkeltur er en fin kombinasjon. Nå kan du teste hele 102 sykkelruter og -turforslag som ligger klare på Skiforeningens nettsted. Spennvidden er stor – fra nedlagt jernbanetrasé på Toten til sykkelruter tett ved Drammensfjorden, Oslofjorden og Bunnefjorden. I alt kan du velge mellom 745 ruter og forslag til sykkelturer i området Moss-Gjøvik.

19 Jul 2012

Video om Milorgaktivitetene i Marka nå på YouTube

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiforeningen har tidligere lagt ut egen streamet versjon av en video som viser inntrykk fra Milorgs aktiviteter i Marka, nærmere bestemt rundt Katnosa. Det er også laget en video som skildrer Milorgs egne inntrykk fra fredsdagene i oslo etter 8. mai 1945. Disse videoene er nå også tilgjengelig på Youtube