Nannestad med i føremeldingen og i Markadatabasen

Vi ønsker herved Nannestad velkommen i Markadatabasen. I første omgang med 23 skiløyper på Nordåsen og nede i bygda rundt Maura og Nannestad.

Nannestad ligger helt nordvest på Øvre Romerike, og i dette området er allerede Hurdal, Feiring, Eidsvoll, Nes og hele sydlige Romeriksåsene dekket av Markadatabasen. Det er er derfor veldig hyggelig at Nannestad nå også kommer med i Markadatabasens systemer, til glede for alle ski- og turinteresserte i denne regionen. Og vi må kunne si at det er på tide(!) - Nannestad klinger godt i ørene til alle skiinteresserte og forbindes f.eks. med navn som Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard, to norske skihelter som har nedlagt mange treningstimer sommer og vinter på stier og løyper i dette området. I tillegg er området et flott og snøsikkert skiområde med både bygdeløyper og skogsløyper og mye variert terreng.

Løypene i Nannestad er konsentret om to hovedområder - Nordåsen og tettstedene nede rundt Maura og Nannestad ("bygda), og det er også slik de er gruppert i føremeldingen. Løypene prepareres av Nannestad og Bjerke løypekjørerlag. Ingen av løypene er foreløpig forbundet med det eksisterende løypenettet i Markadatabasen - hverken mot Hurdal, Hadelandsåsene eller mot løypene lenger syd i Romeriksåsene, feks. mot Sjonken og Åsgreina. Det kommer delvis av geografiske forhold og de store veiene som deler opp deler av dette området. Med felles kartfesting av alle disse løypene er det nå lett å studere muligheter for slik sammenbinding av løypenettet, noe Skiforeningen har som mål når Markadatabasen stadig dekker større områder. Vi håper å kunne se på dette sammen med løypeaktørene i området.

I mellomtiden kan alle gjøre seg kjent med dette flotte skiområdet ved å benytte Markadatabasen som planleggingsverktøy før et første besøk. Løypene finner du f.eks. i den daglige føremeldingen for området, og området er nå forøvrig utvidet til å ta med "Nannestad" i navnet. Nå heter området Romeriksåsene - Nannestad.

Lokale løyper og føremelding fra Markadatabasen vises forøvrig fram av flere andre nettsteder i denne regionen, f.eks. i Eidsvoll og Ullensaker Blad og i Romerikes Blad.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

24 Mar 2020

Nordåsen skistadion

Ut på tur - eldre nyheter

06 Jan 2013

Stuene - Markas oaser!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Hva hadde Marka og skiturene våre vært uten alle Markastuene? Her kan vi varme oss og kose oss med varmt drikke, vafler og hjemmebakst sammen med likesinnede rundt bordet. Markadatabasen er det eneste sted der du finner en samlet oversikt over alle disse ulike stuene og deres åpningstider.

01 Jan 2013

Flott førjulssesong

Av Redaksjonen | Ut på tur

Vi har hatt førsteklasses start på skisesongen 2012/2013. Førjulssesongen skulle vise seg å bli lang og fin - ja, den fineste på mange år. Utfarten har vært stor i ukene før jul.

30 Nov 2012

Rajebråhytta først ut - åpner helgen 1. desember 2012

Av Redaksjonen | Ut på tur

I anledning preparerte løyper i området Svartbekken - Gjerdingen åpner Rajebråthytta serveringen denne helgen. Benytt denne første helgen i desember til en skitur og et koselig stuebesøk!