Vår + ski + tur = ?

Det er mye fokus på rar orddeling for tiden, og i Skiforeningen omgås vi daglig mange sterke og viktige ord som alene er viktige for oss, og som sammensatt får en enda sterkere betydning.

Nå sier nemlig kalenderen at det er "vår", og det kan vel kalenderen på mange måter ha rett i. Våren er en brytningstid for Skiforeningen. Det er en periode hvor vi puster ut etter vinteren og planlegger og forbereder for den grønne årstiden, men med helt andre aktiviteter. Samtidig er våren for mange bare en forlengelse av vinteren, noen ganger godt hjulpet av værforhold som hører vinteren til. For alle oss som synes det er fint å runde av vinteren på en myk måte, er en slik vår vi har nå midt i blinken.

Hva da med ordene "ski" og "tur"? Ordet "ski" trenger vel ingen nærmere utbrodering. Det er selve kjernen i Skiforeningens virksomhet som ligger ladet her. "Ski=Skiforeningen" kan vi like gjerne si, og faktisk er det slik mange mennesker assosierer. Men for å vise hvor sterke disse ordene er for oss,kan det være fristende å sakse fra heftet "Skiforeningen og Marka", der det dveles ved Skiforeningens formål:

SKIGLEDE
"Skiforeningen skal være en pådriver og døråpner for de gode friluftsopplevelsene, med fokus på skiglede. Dette gjøres blant annet ved å merke og preparere løyper og sykkelstier, drive stuer og serveringssteder, arrangere skikurs, friluftsskoler og turer, sette ut kjentmannsposter og informere om de mulighetene Marka byr på."

Er det da noe rart at ordet "vårskitur" blir viktig for oss? Førstkommende lørdag arrangerer vi nemlig nok en slik tur, der vi virkelig føler at vi setter handling bak vår formålsparagraf, og ikke minst frasen "informere om de mulighetene Marka byr på". For deg som glad Markatraver og fornøyd skiløper er dette en gylden mulighet til å bli med oss og andre likesinnede på en hyggelig avslutning av en fantastisk skivinter. Samtidig får du anledning til å bli litt kjent med et område i Markas ytterkant du neppe har gått i før. Det blir tilmed guiding fra lokalkjente underveis.

Det er fortsatt muligheter til å melde seg på turen. Når vi i tillegg vet at det er meldt nysnø natt til fredag, oppklarning og sol lørdag og det er lovet nypreppete løyper, så skulle forholdene ligge til rette for en fantastisk avslutningstur! Du kan lese mer om turen og hvordan du melder deg på her:


Edit

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

09 Apr 2013

En morgentur til Skreikampen

Av Aina Therese Haarberg | Ut på tur

Det er tidlig en onsdag morgen, jeg har akkurat kjørt minstemann ned til skolebussen, sola skinner fra en blå himmel, det er ca. 10 minusgrader og noen få cm med lett nysnø i løypa. Kan det bli bedre? I dag skal jeg til Skreikampen!

04 Apr 2013

Velkommen til Vårtur til Nannestad 13. april 2013!

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiforeningen ønsker velkommen til vårtur på Nordåsen i Nannestad lørdag 13.04. Det er fortsatt solid skiføre i området og gode værutsikter!

03 Feb 2013

Nannestad med i føremeldingen og i Markadatabasen

Av Redaksjonen | Ut på tur

Vi ønsker herved Nannestad velkommen i Markadatabasen. I første omgang med 23 skiløyper på Nordåsen og nede i bygda rundt Maura og Nannestad.