Oslo, en herlig hovedstad!

I flere år har jeg hatt som en vårlig tradisjon å ta siste skitur og første bad samme dag innenfor Oslos grenser. Denne måten å avslutte skisesongen på er virkelig å anbefale. Ta med Kvikklunsj og appelsin og nyt vårvarmen, fuglekvitter, bekkene som klukker …. Og når du kommer opp av vannet og kjenner varmen prikker i huden etter badet, kjenner du virkelig at du er menneske i en herlig natur!

I år fikk jeg for første gang med meg min gode kamerat Børge Ousland på denne turen, som gikk fra Movatn til Holmetjern og tilbake mandag 22. april. Etterpå kjørte vi ned på Nordstrand Bad og tok årets første bad i fjorden. Anslår badetemperaturen til ca. seks-sju grader.

Jeg klarte dog ikke å legge skiene på hylla siden det var så fint på mandag. Derfor tok jeg med min far på 80 til Ringkollen onsdag 24. Han bor i San Diego hele vinteren og har akkurat kommet hjem. Det var hans første skitur på seks år! Nypreppet og fint!

I dag, fredag 26. april, gjentok jeg turen fra mandag. Dessverre hadde en traktor kjørt opp en del av løypa, men det ble flott lenger opp/inn. For alle som kunne tenke seg en slik opplevelse, er det bare å ta fatt denne helgen (noen meter må dere gå på bena, men det skader ikke). Kan hende det er bedre forhold andre steder, men her er jo Skiforeningen helt suveren! Meldingene som legges ut var årsaken til at jeg startet med dette, og jeg håper flere bruker de fantastiske mulighetene Oslomarka og Oslofjorden gir. Tusen takk til Skiforeningen! Jeg gir meg for i år og overlater skisporene til Tom Stensaker for i år.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

23 Okt 2017

Holmetjern

Ut på tur - eldre nyheter

14 Apr 2013

Vårturen 2013 møtte vinteren på Marifjell

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiforeningens vårtur 2013 til Nordåsen i Nannestad ble en morsom opplevelse for de noen og tyve deltagerne. Et noe utfordrende føre la ingen demper på humøret hos noen, og Nannestad og Bjerke løypekjørerlag sørget for supre løyper hele veien.

10 Apr 2013

Vår + ski + tur = ?

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Det er mye fokus på rar orddeling for tiden, og i Skiforeningen omgås vi daglig mange sterke og viktige ord som alene er viktige for oss, og som sammensatt får en enda sterkere betydning.

09 Apr 2013

En morgentur til Skreikampen

Av Aina Therese Haarberg | Ut på tur

Det er tidlig en onsdag morgen, jeg har akkurat kjørt minstemann ned til skolebussen, sola skinner fra en blå himmel, det er ca. 10 minusgrader og noen få cm med lett nysnø i løypa. Kan det bli bedre? I dag skal jeg til Skreikampen!