Gammel lysløype i ny drakt og ny trasé i Tryvannsåsen

Den gamle lysløypa i Tryvannsåsen ble delvis nedlagt som følge av utbyggingen av Tryvann Vinterpark. Nå har den oppstått i ny og moderne drakt og med delvis ny trasé med flere forskjellige innfallsmuligheter. Løypa henger dessuten sammen med lysløypa mellom Frognerseteren og Ullevålseter, og blir et flott tilbud til alle som ønsker å trene eller bare gå en tur på kveldstid.

De nye traseene er dessuten breddet ut og planert og vegetasjon fjernet slik at snøen skal kunne legge seg lett. Det betyr at man kan regne med forholdsvis tidlig skiføre i dette vanligvis snøsikre omådet. Løypa vil bestå av følgende deler:

  • Hele Nedre Skomakerløype mellom Voksenkollen og fram til Tryvannstua
  • Stykket fra toppen av gamle Rødkleiva, opp til gamle Øvre Skomakerløype og videre opp til den gamle lysløypetraseen fra Øvreseter
  • Den gamle traseen som her gikk like vest under Tryvannstårnet ble ødelagt av halfpipe-traseene ned til Hytli. Denne gamle traseen er nå i stedet ført fram til parkeringsplassen syd på Tryvann stadion og lyssatt helt fram
  • Fra Tryvannstua har nå løypa langs sydsiden av vannet fått lys, og møter den gamle lysløypetraseen fra Nikulpmyrene i enden av vannet

Dermed er ringen sluttet, og hvis vi ser på hvilke innfallsmuligheter til løypesystemet dette gir, får vi:

  • Frognerseteren stasjon, løypa starter der du går av/på trikken
  • Frognerseteren ved Sporten/Skistua, gode parkeringsmuligheter i hele området, men mye trafikk vinterstid
  • Øvresetertjern, brukbare parkeringsmuligheter
  • Voksenkollen stasjon, løypa starter ved stasjonen. Dårlige parkeringsmuligheter akkurat her, enklest å benytte banen.
  • Tryvann stadion, bra parkeringsmuligheter, men en del trafikk til Oslo Vinterpark
  • Midtstuen stasjon, lysløypa fra Midtstua til Skistua møter nemlig lysløypa i Tryvannsåsen ved Skistua. Mye oppover i starten her, men dette er til gjengjeld en glimrende returtrasé hvis man benytter Frognerseterbanen til og fra

Fra Skistua er det dessuten kort vei ned til det indre løypenettet i Holmenkollen, som er lyssatt. Øvre del av Styggedalen er derimot en del av det ytre nettet, og ikke lyssatt og går i tett skog, så her vil du nok foretrekke å bruke hodelykt. Hele dette området er mye brukt på kveldstid av folk som trener, skiskoler mm.

Som vi ser, skaper det nye løypesystemet flere nye startmuligheter for de som ønsker å få seg en kveldstur i lysløypa. Dette vil forhåpentligvis avlaste trafikken rundt Frognerseteren og delvis Holmenkollen til vinteren.

Sammen med eksisterende tilbud i Oslo Vinterpark bidrar det nye løypesystemet og resten av løypene i Oslomarka til å stadfeste Oslos rolle som kanskje verdens beste vinterhovedstad for skiinteresserte. Et eventuelt OL i Oslo i 2022 ville ytterligere bekreftet Oslos posisjon, og ville kanskje også bidratt til forlengelse av Frognerseterbanen til Tryvann, hvem vet? Det er ennå ikke for sent å si sin mening om dette, benytt sjansen på valgdagen 9. september.

Bidra gjerne til å informere om den nye lysløypa via sosiale medier, du finner knapper for dette i toppen av artikkelen. God skivinter!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

23 Okt 2017

Voksenkollen

Ut på tur - eldre nyheter

18 Aug 2013

Hvem er på bærtur?

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Sommeren er på hell i Marka men det er fortsatt store mengder bær å høste, og soppen begynner også å komme. Men det synes å være stadig færre som høster av denne naturens overflod. Som et apropos til dette kommer her en betraktning på hva det å plukke bær gir deg utover god smak og antioksidanter ...

08 Jul 2013

Nye sommerturer

Av Redaksjonen | Ut på tur

Hvor skal du sykle i sommer? De samme turene som før? Eller - hvorfor ikke prøve noe helt nytt? 25 nye turforslag ligger klar i Markadatabasen. La deg inspirere til å ta en tur til et sted der du aldri før har vært!

05 Mai 2013

Strålende vinter

Av Redaksjonen | Ut på tur

Skisesongen 2012/2013 ble lang og fin - den beste på mange år. Det er preparert løyper fra oktober til mai. Skiforeningen har loggført 124 skidager i Nordmarka denne sesongen, mot 97 sist.