Viser vei på sykkel

Har du noen gang syklet innover i skogen fra Ihlangsvangen? Hva med Ødemørk, Osbakken, Sauengmyrene, Kjønstadsætra og Holtjennet? Er det ukjente steder? I så fall vil Skiforeningen gjerne vise vei. 92 nye sykkelruter og -turforslag er på nett, klare til å oppleves på to hjul.

To ganger i sesongen bruker Skiforeningen å presentere et knippe nye sykkelruter og -turforslag på nett. Formålet er å vise fram strekninger som er fine å sykle. På forsommeren ble 25 turforslag og 7 enkeltruter klare. Nå er det laget 77 nye ruter og 15 nye turforslag. Dermed inneholder Markadatabasen til sammen 685 sykkelruter med en samlet lengde på vel 3.800 kilometer. Antall turforslag er 193.

Både ruter og turer presenteres med beskrivelser og bilder, og vises på topografisk kart med høydeprofil, Google Maps og Google Earth. Du finner også kjørerute og informasjon om kollektivtransport til de fleste startsteder (klikk på startstedet, og velg Adkomstinfo).

Nytt i høst

• Nye ruter vest for Raufoss og i området øst for Einafjorden
  • Nye ruter i grenseområdet mellom Hadeland, Toten og Hurdal - bl.a. Lygna, Helgedalen, Svartungen
  • Nye ruter i vestre del av Hurdal - nye gjennomgående forbindelser Hurdal-Toten, Hurdal-Hadeland, Hurdal-Nannestad
  • Nye ruter i Skogbygda og Fenstad (første ruter i Skogbygda)
  • Et nytt rutenett i Nannestad - bl.a. Gardermoen, Nannestad, Maura, Nordåsen - nye gjennomgående forbindelser Romeriksåsene-Nannestad-Eidsvoll verk
  • Nye ruter som knytter sammen Hakadal, Stryken, Harestua, Grua og Roa
  • Nye ruter ved Grorud, Hallenskog og Marikollen
  • Nye ruter som bl.a. gir gjennomgående ruteforbindelse i Mossemarka

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene som er kommet på nett i høst (pr. 14.10.13). Nederst ser du de nye turforslagene. Alle ruter og turforslag, samt annen nytting info, finner du på vår sykkelside www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

Gjøvik, Toten og Land (13)

Hadelandsåsene (5)

Hurdal - Feiring (10)

Eidsvoll - Nes (9)