Finn din sykkelrute

Hvor vil du sykle i sommer? Markadatabasen hjelper deg med gode tips! Se bilder, beskrivelser og kart med høydeprofil – og kanskje du får lyst prøve noe nytt? Utvalget består av 1000 sykkelruter og forslag til sykkelturer. Strekninger på til sammen 4372 kilometer er beskrevet. Du rekker neppe å sykle alt dette i sommer, men noe av det kanskje?

I løpet av en tiårsperiode har Skiforeningen bygd opp et betydelig sykkeltilbud på nettet. Det dekker 36 kommuner og fem fylker, fra Moss i sør, via hele Oslomarka, til Gjøvik i nord. År for år er nye traseer blitt beskrevet og presentert på Markadatabasens nettsider.

Til nye steder

Det er alltid spennende å utforske nye steder, nytt terreng. Da er det nyttig å vite at turforslagene har adkomstinformasjon som viser hvordan du kan komme deg til startstedet med bil eller offentlige transportmidler.

På nettadressen www.skiforeningen.no/marka/sykkel/ finner du hele tilbudet. Du kan også gå inn på kartet og panorere deg rundt fra område til område, eller du kan søke på et sted oppe til høyre. Rutestrekningene er markert med blått, og på de fleste av dem kan du klikke og få opp beskrivelser. Velger du Turplanlegger oppe til venstre, kan du dessuten lage din egen tur.

Nedenfor finner du en oversikt over antall ruter, turforslag og startsteder i de ulike områdene. Og du ser hvor mange kilometer med ruter det er i hvert område. Ruter og turer er tilknyttet det området der startstedet ligger. Finn din sykkelrute – finn din tur, og legg i vei!

766 sykkelruter og 234 turforslag i 19 områder (pr. 26.06.15)

Da er det bare å ønske god sommertur!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

29 Sep 2014

1000 ting å gjøre på sykkel

22 Jun 2014

Ferietur på sykkel

25 Feb 2014

Kart og turplanlegger på 1-2-3

29 Des 2011

Fakta om Markadatabasen

Ut på tur - eldre nyheter

03 Jun 2015

Bobsleighbanen i OL i Oslo 1952

Av Odd Tore Saugerud | Ut på tur

Mange har hevdet eller tror at det var Korketrekkeren som var bobsleighbanen i OL i 1952. Det er ikke riktig, den var og er en akebakke for kjelker. Bobsleighbanen var temaet for årets vårtreff for Skogkarer og Skogsjenter. Talmann Hans Koren orienterte om banen og ledet vandringen langs denne.

16 Mai 2015

Flere skidager - mer preparering

Av Redaksjonen | Ut på tur

Det ble preparert 10 000 flere kilometer med løyper denne skisesongen enn i forrige sesong. Skisesongen varte fra november til mai. Selv om det har vært lange perioder med mildvær i lavlandet, har forholdene vært fine i høyereliggende og nordlige strøk. Skiforeningen har loggført 97 skidager i Nordmarka, mot 81 i fjor.

21 Apr 2015

Ingen vår på taket ennå

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Trodde du våren var kommet overalt i Marka? Tro om igjen! Selv med over 20 varmegrader på dagtid, er det likevel et par kuldegrader om natten mange steder. Dette gir fortsatt gode skimuligheter i høyere strøk, og Bislingflaka - "Nordmarkas tak" - er et slikt sted.