Løypenytt 2015/2016

Nye traseer, forbedringer i terrenget, rydding og planering. Hva er gjort av utbedringer før årets skisesong? Her får du oversikten!

Det gjøres en omfattende innsats for at du skal kunne nyte skituren i strøkne løyper. En ting er prepareringen. Men svært mye skjer før snøen og prepareringsmaskinen kommer. Grunnlaget i terrenget er svært viktig.

I denne artikkelen kan du lese om mye av det som er gjort foran årets skisesong. Informasjonen kommer fra Skiforeningen og mange av dem som er med i samarbeidet om føremeldingen. I parentes oppgis kilden for informasjonen.

Vil du skaffe deg det store overblikket over løypenettet, kan du ta fram Skiforeningens løypekart med oppdatert prepareringsstatus, som viser mesteparten av løypenettet fra Moss og Hurum i sør til Eidsvoll og Gjøvik i nord - til sammen rundt 5000 kilometer med løyper. Du kan også gå til føremeldingen, og klikke deg inn til de ulike områdene. Der finner du informasjon om føreforholdene, løypeoversikt med prepareringsstatus og lenke til kart for det aktuelle området. Føremeldingen lages av Skiforeningen, med bidrag fra over 65 kommuner, idrettslag og løypelag. Du finner den også i Skiforeningens app, iMarka. Prepareringsstatus oppdateres døgnet rundt.

Kjekstadmarka

Vestmarka

• Ved Fløyta, like ved serveringsstedet Furuholmen, har vi lagt på flis. Sammen med kavlingen som ble gjort i fjor, håper vi dette vil skape bedre forhold gjennom vinteren. (Skiforeningen)
  • I Lushattdalen, nord for Store Sandungen, ble løypa utbedret i fjor, men dessverre viste det seg at denne utbedringen ikke var tilstrekkelig. Noen bløthull her ga oss mer problemer enn forventet og vi har nå kavlet mer og forbedret dreneringen. (Skiforeningen)