Abborvannsveien brøytes – men erstatningsløype står klar!

En av de mest snøsikre traseene i Bærumsmarka er Abborvannsveien, som går fra østsiden av Østernvann til litt forbi Triungsvann. I gode vintre kan det være skiføre her allerede i slutten av oktober, og noen ganger til langt ut i mai .

Normalt preparerer Skiforeningen løyper for både klassisk og fristil på veien, og mange skiløpere benytter denne muligheten til å komme seg raskt innover i Marka. Sesongen 2018/19 skal imidlertid Abborvannsveien brøytes på grunn av skogsdriften i området. Veien skal brukes til transport av hugstmaskiner og utstyr – og ikke minst av tømmerbiler. Men selv om veien ikke vil bli preparert for skiløping, finnes det et godt alternativ!

En fin måte du kan komme deg inn til Østernvann på, er å benytte løype 490 fra Fossum. Den går til østsiden av vannet, og derfra gjennom skogen til løypekrysset på Abborvannsveien noen få hundre meter lenger nord. Etter et par hundre meter videre nordover, kommer du til et nytt løypekryss, og her forlater du veien ved å gå til høyre. Det er her den alternative løypa starter. Grovt sett går den på østsiden av Abborvannsveien, og videre på isen (dersom den er trygg) over Abborvann og Triungsvann. Traseen er lagt på skogsbilvei og i en gammel skiløype, som ikke har vært i bruk på over 20 år. Løypebas Ole Henrik Lien Andersen har imidlertid «restaurert» den gjennom rydding og planering. Oppe ved Triungsvann naturreservat har Skiforeningen fått tillatelse til å preparere løypa med scooter.

Både Løvenskiold og Skiforeningen er godt fornøyd med denne løsningen, og håper alle vil like den nye traseen. Selv om sesongen naturlig nok vil bli noe kortere enn om Abborvannsveien hadde vært tilgjengelig, vil skiløperne få et nydelig terreng å ferdes i.

Her er de alternative løypene:

Her kan du se de nye løypene uthevet på kartet: