Vi har oppgradert kartløsningene våre!

Natt til fredag 22.02.2019 ble kartløsningene på skiforeningen.no oppgradert. Kartene med løyper og sykkelruter har blitt bedre og med mye ny funksjonalitet.

Oppgraderingen kommer i kjølvannet av at appen iMarka nylig ble oppgradert, og mange vil kjenne igjen de nye kartene fra iMarka. De viktigste endringene er:

Preppemaskiner vises i kartet

Mange har etterspurt dette, og her er det. Maskinene vises med et symbol for stormaskin og et for scooter (se bildet), men bare hvis prepping foregår, dvs. hvis maskinen beveger seg. Avhengig av hvordan løypenettet ser ut i området, kan du utlede hvor maskinen er på vei og hvilke løyper som er i ferd med å bli preppet.

Tydeligere løyper (og sykkelruter)

Tykkere strekere og høyere kontrast gjør at løypenettet framstår tydeligere enn før. Det samme gjelder sykkelrutene, hvis man velger å vise de.

Alt innhold valgbart og klikkbart

Du kan velge hva du vil se ved å åpne en meny for det (se bildet), men uansett hva du velger å vise i kartet, kan du klikke på det og få opp mer informasjon - eller linker til mer informasjon.

Lettere turplanlegging

Oppe til venstre i kartet finner du funksjoner for turplanlegging, klikk på løypeskiltet slik bildet viser! Etter det kan du klikke inn punkter i kartet du vil innom, eller du kan søke opp steder du skal innom. Etter hvert som du bygger opp en tur, vises ruta med en høydeprofil. Beveger du muspeker horisontalt gjennom høydeprofilen, vil du dessuten få indikert hvor i kartet du er.

Alle funksjoner på hvert sitt sted

Alt du kan gjøre, utover å klikke selve innholdet i kartet, er tilgjengelig ved å klikke på store og tydelige ikoner (se bildet). Her kan nevnes måling av avstand, finne koordinat, velge innhold i kartet, bytte mellom skiløyper og sykkelruter, lage PDF-fil for utskrift mm. Se bildet for avmerking av hvor du finner dette.

Tøm nettleserloggen hvis du opplever problemer eller rare ting!

Nettlesere tar ofte en lokal kopi av innhold som ikke antas å endres ofte, og som brukes på et nettsted. Det kan være konfigurasjonselementer som styrer utseende, bilder og andre ting. Kartoppgraderingen nå innebærer nettopp en stor endring av dette innholdet, dvs. konfigurasjon som styrer ulike funksjoner og utseendet av kartet. Opplever du problemer, må du gå inn i innstillingene for nettleseren og lete etter stedet der du kan slette dette innholdet. Det er helt ufarlig, for det vil tas nye og friske kopier neste gang du besøker nettstedet. Du skal slette alle slike lokale kopier unntatt cookies og lagrede passord. Etter det kan du stoppe/starte nettleseren.

Chrome brukere - se her!

Mange bruker nettleseren Chrome, og denne nettleseren viser seg ofte å være spesielt agressiv i forhold til å lagre lokale kopier av innhold slik beskrevet over. Chrome brukere vil derfor oftere kunne oppleve rare ting - f.eks. blanding av gammelt og nytt innhold. Løsningen på dette, er å gå inn på «Innstillinger», gå videre til menyvalget «Avansert» og velge «Personvern og sikkerhet». Under punktet «Slett nettleserdata» sletter du så alt innhold med unntak av «Informasjonskapsler og andre nettstedsdata», dvs. at du krysser av for første og tredje valg. Husk å velge «Alle datoer» under «Tidsperiode». Etter at du har gjort det, bør du stoppe og starte Chrome på nytt, og problemet skal være løst.

Har du spørsmål eller kommentar, kan du bruke Markadatabasens kontaktskjema for å nå oss. Du kan også kontakte oss på Facebook.


Edit

Internett - eldre nyheter

23 Jan 2010

Kart er i vinden som aldri før

Av Redaksjonen | Internett

Markadatabasen er full av ulike kart som viser løyper, sykkelruter, steder, turer og tilmed noen ganger kartfestede bilder. Skiforeningen benytter for tiden Google Maps og Google Earth for å vise ulike oversiktskart og planleggingskart, og systemer fra Geodata for mer presise topografiske kart. I løpet av vinteren kommer vi dessuten med en ny og forbedret karttjeneste.

19 Feb 2009

10.000 bilder i Markadatabasen i dag!

Av Redaksjonen | Internett

I dag ble bilde nummer 10.000 lastet opp til Markadatabasen, nemlig Kari Aanonsens flotte bilde fra Tvetjerna. Dermed er et lite jubileum passert i Markadatabasens 11. leveår.

15 Jan 2009

Saken er kart!

Av Redaksjonen | Internett

Visste du at all informasjon i Markadatabasen er kartfestet og at Markadatabasen tilbyr to forskjellige kartsystemer for å vise fram informasjonen? I denne første av flere artikler forklarer vi hvordan Google Maps og Google Earth brukes i Markadatabasen for å vise denne informasjonen.