Skitur med sykkel, eller sykkeltur med ski?

Vår omreisende snøjeger Jørgen Fog har vært ute igjen, og konstaterer at ikke alle deler av Marka har fått med seg at det er vår ennå. Les hva han fant ut nord på Oppkuvplatået

For de som fortsatt MÅ gå på ski i Marka:

I løpet av lørdag 5. og søndag 6. mai er noen av de mest snesikre områdene i Marka undersøkt grundig gjennom egne besøk og intervjuer. Dessverre ble også noen av områdene undersøkt med sykkel. Det var et grovt feilgrep i forhold til den 4 km lange strekningen med opptil 50 cm med sne som ble funnet som følge av rekognoseringsturen.

Min favoritt etter helgen er:

Sykkel Skansebakken, Heggelivannene og forbi Gagnumseter til der veien deler seg til Storflåtan og Kuvelia (og videre mot Kringla). Ta av mot Kuvelia og sett fra deg sykkelen der sammenhengende snefelt begynner. På søndag VAR det ca 500 m etter veikrysset. Brukbart med sne etter årstiden. Frem til veikrysset der det tar opp til Nordre Kuvelia måtte jeg ta av skiene et par ganger. Videre oppover veien retning Bjørnstadputten. Ikke gi opp der det er 300 m tørr vei, der er mer sne høyere opp! Underveis oppover har du nydelig utsikt. Når du er ved veislutt kan du like gjerne gi deg som å danse videre på de små sneflekkene som finnes videre. Så er det bare å snu og ta samme vei tilbake. Tur/retur: ca 12 km. Vil du forlenge litt kan du ta en avstikker på veien mot Smeddalen. Der er brukbar med sne et stykke. På hele denne turen var det 10-30 cm sne, noe bart og noe opp i 50 cm. (Godt over navet på sykkelen). Hvor lenge dette varer vet bare værgudene, men jeg er temmelig sikker på at de skigale også vil ha glede av deler av traseen kommende helg.

I følge Tom Stensaker er det også en brukbar 2,5 km strekning i hovedtraseen fra Oppkuvvann og til ca Langtjern. Til Langtjern kommer du pr. sykkel fra Sørkedalen og til Gopletjernsløypekrysset og videre innover Kjagedalen. Følg hovedløypa mot Oppkuvvann til du finner brukbare forhold. Brukbar løype ca: 2,5 km (og tilbake igjen). Det er kortere å sykle fra Sørkedalen og det mest klassiske stedet for senvårskiturer.

Noen velmente råd:

• Når du skal gå i mine til dels dype spor opp Kuvelia er det er MYE bedre å bruke lange strømper som når det passer kan brettes ned enn korte sokker som ikke kan trekkes opp.
  • Bruk Universalklister 0 til + 15 gr. Bruk sprayboksklister i ett lag. Da får du et tynt lag som ikke samler så mye bøss, og som er lett å rense senere.
  • Bruk gamle ski. Det skjuler seg enkelte skarpe steiner nede i den bløte sneen, - og de syns ikke!
  • Hold sykkelen din unna området mellom "Storflåtankrysset" og langt ned mot Svarten, samt området mellom Stuevannsveien og Smemyrdalsveien og videre mot Kuvelia. (Der bar jeg sykkelen først en km, 80 høydemeter mellom veiene og hadde så den lystige dypsnetrillingen).

God tur for oss spesielt interesserte!

30 Apr 2002

Greit å sykle på hovedveinettet i Marka nå.

Av Skiforeningen | Ut på tur

De veier som har vært brøytet i vinter er greie å sykle nå.

24 Apr 2002

Snart tid for Sykkelbussen

Av Skiforeningen | Ut på tur

Snøen tør i Marka og det er på høy tid å finne frem sykkelsen. 18. mai starter sykkelbussen

22 Apr 2002

Turforslag. Prøvegått denne helgen.

Av Jørgen Fog | Ut på tur

Er du fremdeles lysten på å gå mer på ski iMarka? Det er stadig enkelt tilgjengelige løyper i god stand! Her er tre forslag som alle er prøvegått denne helgen.