Føremelding fra Skiforeningen 29.04.2020

Turkart med løyper og preppestatus på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

Takk for oss!

28.04.2020 19:59: Nykjørt på Nordåsen!

I kveld ble det kjørt opp løyper på Nordåsen, så det blir fint å gå på ski der i morgen. Bildet er tatt ved Skjennumstjernet mot Dalssætra.

Foto: Arnfinn Hoff

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 29.04.2020 00:04

Vi avrunder føremeldingen for denne sesongen med dagens melding. Kartene i Turplanleggeren vil snart gå over i sommer- og sykkelmodus. Inntil det skjer kan du selv endre kartet til sykkelkart ved å velge knappen med sykkel øverst i høyre hjørne på kartet i Turplanleggeren. På Imarka-appen finner du valget for ski eller sykkel ved å gå inn på meyen øverst i venstre hjørne. Da får du opp en meny med knapper for ski og sykkel nederst til høyre.

Med sol og høye temperaturer døgnet gjennom smelter det nå fort unna. Det er fortsatt skiføre i høyden nord i Marka (over 500 moh), vårløsning i mellomhøyde (4-500 moh) og nærmest sommertemperaturer i de laveste delene (under 400 moh) av Marka. I de høyestliggende områdene må du regne med snø/is løypetraseene frem til ca. 17. mai, men barmark vil stadig krype oppover for hver dag som går. Er du i tvil om høydemeterne i Marka så zoom inn på kartet og sjekk høydetallene på noen vann i nærheten av der du vil dra.

Se områdemeldingene for turmuligheter på barmark. Vi anbefaler Skiforeningens tur-håndbok for Kjentmannsmerket om du vil ha forslag til andre steder du kan oppsøke i Marka. Boken selges i nettbutikken vår.

Vi minner om båndtvang for hunder fra 1. april til 20. august.

Vann- og avløpsetaten i Oslo ber alle respektere restriksjonene, som forbyr blant annet telting og bruk av hengekøye, fisking, bading og opphold nærmere enn 50 meter fra drikkevannskildene. Det gjelder for både mennesker og dyr. Slik kan du bidra til å holde drikkevannet rent og godt.

Hold god avstand til andre på stiene, i løypene og på parkeringsplasser. For Marka gjelder de samme smittevernråd som for alle andre steder folk ferdes. Mange søker til de mest populære utgangspunktene og det kan bli litt folksomt.

NB! Lunner kommune har innført parkeringsrestriksjoner på Brovoll, Mylla og Svartbekken.
Restriksjonene gjelder i helger og i påsken.
Dette innebærer:

• Parkeringen innenfor gjerdet på Brovoll blir helt stengt, parkeringen utenfor er foreløpig åpen, men kan bli stengt på kort varsel.
  • Parkeringen på Mylla er redusert med ca 30% til 50 plasser
  • Parkeringen på Svartbekken er redusert med ca 30% til 70 plasser
  • Parkering langs vei er ikke tillatt!
  • Om parkeringen på Svartbekken er full, kjør videre til Mylla. Er det fullt her så er det ytterligere parkeringsplasser ved badeplassen på Svea.
Vi viser for øvrig til Lunner kommune for ytterligere opplysninger. https://www.lunner.kommune.no/informasjon-til-alle-skientusiaster.6300297-297042.html

Skiforeningen er også økonomisk berørt av korona-viruset med inntektsbortfall i Kultur- og Turistanlegget i Holmenkollen, innstilte arrangementer og stengte stuer. Vi har dessverre måttet gå til en del hele og delvis permitteringer, men vil gjøre vårt aller beste for å gi dere gode løyper også fremover!

Meld deg inn i Skiforeningen nå, og du er medlem helt til september 2021!
Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Meld deg inn her.

Isforholdene i Marka
Isen på vannene er i full oppløsning, vi fraråder nå alle å forsøke seg på isen!

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km

Rett