Marka venter på deg

August er tid for sopp og bær! Marka ligger og venter på deg, og en skogstur kan kombineres med ulike aktiviteter

Velger du sykkel for å komme deg inn i Marka, kan du benytte Sykkelbussen, men vær klar over at den bare går på onsdager og søndager i perioden 6. juli til 3. august. Nå i varmen er det fristende med et bad i et svalende skogsvann, og det meldes om 20-22 grader i mange av vannene, og det blir fort enda varmere hvis godværet fortsetter.

Er du fiskeinteressert, er det absolutt muligheter selv om det er varmt, men prøv gjerne i kveldingen. Nettsidene til Oslomarka Fiskeadministrasjon inneholder ferske fangstrapporter som med all tydelighet viser at fisken i Marka ikke har tatt sommerferie!

Det meldes også at både (blå)bær og sopp kan plukkes, selv om dette ikke er på topp ennå. Men blåbærene modnes fort i varmen, og i løpet av en ukes tid bør det være gode muligheter.

Mange har oppdaget de fantastiske kanomulighetene som Marka byr på. Starter du i nord på vannet Ølja, forøvrig ved Akerselvas kilde, kan du padle deg nedover til byen med noen få trille-etapper underveis. Med kano kommer du til nesten over alt i vannene, og kan finne leirplasser der du får være helt i fred. Se f.eks. på de to bildene denne artiklen inneholder

21 Jun 2003

Skisesongen 2002/2003 sett fra Markadatabasen

Av Skiforeningen | Ut på tur

En vinter er nå for lengst over, men for en vinter! Med så godt som sammenhengende skiføre fra slutten av oktober til begynnelsen av mai har vi hatt en skivinter vi skal mange år tilbake for å finne.

27 Mai 2003

Kvikk Lunsj-duppen i Øvresetertjern

Av Skiforeningen | Ut på tur

Kvikk Lunsj-duppen i Øvresetertjern og Finn Fremdagen (orienteringsaktiviteter) gjennomført i helgen.

17 Mai 2003

Takk for en lang og fin skisesong!

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Etter en fantastisk vinter med skiføre fra midten av oktober til midten av mai er våren nå kommet for fullt over det meste av Marka. Det kan sykles og det kan fiskes, MEN du kan også gå på ski, og hva med å avslutte sesongen i Marka med en skitur på selveste 17. mai?!