Søk i Markanytt

• Sorter etter :

• Vis :

Skisesongen 2018/2019 begynte omtrent som tidligere, med første snøfall i slutten av oktober. Deretter forløp alt som «normalt» - eller kanskje litt bedre enn normalen fram til nyttår?

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 08.01.2019 08:00   Ut på tur

Endelig ser vinteren til å være kommet til våre områder, og dette betyr at det stadig dukker opp nye preparerte skiløyper i områdene som er omfattet av føremeldingen. Her kan du lese litt om hvordan du finner fram til disse løypene.

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 04.01.2016 23:34   Ut på tur

Skisesongen 2013/2014 har fått en laber start. Vedvarende mildvær har preget førjulssesongen. I Oslo var årets siste måned den tredje varmeste desember som noen gang er målt. Likevel - mange har fått prøvd skiene. I høyereliggende strøk har det vært gode muligheter for det.

• Av: Eivind Molde   | 03.01.2014 20:59   Ut på tur

Vi har hatt førsteklasses start på skisesongen 2012/2013. Førjulssesongen skulle vise seg å bli lang og fin - ja, den fineste på mange år. Utfarten har vært stor i ukene før jul.

• Av: Eivind Molde   | 01.01.2013 17:09   Ut på tur

Da kom endelig snøen, litt senere enn i fjor og i forfjor, men absolutt ikke unormalt sent, og til gjengjeld kom det så mye at det ble skiføre flere steder. Markadatabasens automatiske systemer samlet inn denne informasjonen og presenterte den som føremelding til glede for de mange som hadde ventet sååå lenge ...

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 07.12.2011 17:57   Ut på tur

Mange lurer nok på om vi er ferdige med de gode snevintrene siden det fortsatt ikke er veldig vinterlig. Men det er ikke så mange år siden det heller ikke var føre på denne tiden. Og et annet år var det litt føre i november, men så dårlig til nærmere slutten av desember. Osv. Alt dette vet Markadatabasen og kan fortelle deg med noen tastetrykk, prøv selv.

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 26.11.2011 00:41   Ut på tur

Skimulighetene har latt vente på seg, men vi har vel vært godt vant de siste årene? Nå har imidlertid kuldegradene kommet og snøproduksjon er i gang flere steder. På Lygna er det nå like før vi kan spenne på oss skiene.

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 18.11.2011 07:37   Ut på tur

Lygna Skisenter kan nå produsere snø i varmegrader, tro det eller ei. Dette er mulig via kjøletårn som kjøler vannet. Dette skulle borge for rekordtidlig skiføre på Lygna, les hele artikkelen for å se hva du kan glede deg til!

• Av: Skiforeningen   | 09.09.2011 14:57   Ut på tur

Et raskt dykk ned i Markadatabasen avdekker at årets skisesong ser ut til å starte omtrent som tidligere år hva gjelder tid, skiforhold og gode utgangspunkter.

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 13.11.2010 13:36   Ut på tur

De fleste har kanskje sett det, men yr.no melder om snø i høyden nesten hver dag i neste uke!

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 31.10.2009 00:30   Ut på tur

Den første adventshelgen kom det andre store snøfallet i Oslomarka denne vinteren. Det første kom en måned tidligere, og nå var det fint med litt påfyll.

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 01.12.2008 07:48   Ut på tur

15 cm nysnø, innbydende skiløyper, sol og et par kuldegrader - kan man forlange mer når kalenderen så vidt har skiftet til november?

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 02.11.2008 16:44   Ut på tur

De som ikke hadde funnet veien til Lygna denne lørdagen kan angre! Her var det supre forhold takket være dugnad av lokale krefter.

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 17.11.2007 18:18   Ut på tur

Lygna skisenter har startet snøproduksjon og er klare med ca 2km løyper førstkommende helg!

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 13.11.2007 10:30   Ut på tur

I natt kom den første snøen i nordlige områder av Marka, og den varsler om en ny årstid som nærmer seg.

• Av: Steinar Kjærnsrød   | 06.11.2007 18:30   Ut på tur

Skiforeningen har i dag preparert 5 kilometer med løyper på golfbanen i Ytre Enebakk.Det er også kjørt med stormaskin fra Krokhol til Skjelbreia Vann og fra Krokhol til Sandbakken. Fine forhold men vis forsiktighet i utforkjøringene. Foreløpig er det litt for bløtt til å preparere i terrenget.

• Av: Kristin Moe Krohn   | 08.12.2005 14:24   Skiforeningen generelt

I alle marker gjennomføres det et omfattende arbeide i løypenettet sommerstid med rydding, klopping, skilting o.a. De fleste marker har også områder og løyper der snøen legger seg tidlig og hvor det er skimuligheter.

• Av: Olav Harlem   | 02.12.2005 16:10   Skiforeningen generelt

Skiforeningens løypemannskaper er godt forberedte til ny innsats. Løypenettet er ryddet og merket. Prepareringsmaskiner og snøscootere er vedlikeholdt og klargjort for innsats i en ny sesong. Løypebasen i Sørkedalen, Per Gulbrandsen, er spesielt fornøyd. En splitter ny preparerings- maskin, med bl.a. forbedret sporfres for harde og isete forhold, er bestilt. Skiløperne i denne delen av Marka kan glede seg!

• Av: Olav Harlem   | 28.11.2005 09:07   Skiforeningen generelt

Kjekstadmarka er klar for en ny vintersesong. Løypebas Trygve Rud har vært svært aktiv i løpet av lørdagen. Ved hjelp av sin nye løypemaskin er alle hovedløyper kjørt opp. Lier kommune har kjørt opp de fleste av sine løyper med snøscooter.

• Av: Olav Harlem   | 27.11.2004 20:19   Ut på tur

Shahzad Rana som ble innvalgt i Skiforeningens styre i mai, er i dag ute i Aftenposten og oppfordrer alle, også innvandrere, til å komme seg ut på ski! Selv trener han til Holmenkollen Skimaraton 12. februar 2005!

• Av: Kristin Moe Krohn   | 24.11.2004 13:30   Skiforeningen generelt
20 treff.