På skøyter med Skiforeningens turskøytegruppe (STG)

Siste føremelding oppdatert 18.10.2017 12:27
Les hele føremelding nr 2713

Vi takker av vinteren etter en noe uvanlig skisesong!
Løypekjøringen er avsluttet i områdene rundt Oslo, og vi takker for denne sesongen og ønsker alle velkommen tilbake i skispore... ........

Å bruke vannene i Marka til skøyteturer kan være en flott opplevelse. Men de som velger å ferdes på skøyter tidlig på vinteren må ta noen forholdsregler. Sørg for å tilegne deg kunnskaper om is, gå ikke alene, og ha med deg sikkerutstyr som du vet hvordan du skal bruke. Har du ikke peiling, så sørg for å bli med noen som har det.

Skiforeningen har en egen turskøytegruppe (STG) som samler friluftsinteresserte på turskøyter i Oslo og omegn. Bli med i Facebookgruppen deres for diskusjonsforum og informasjon fra turskøyteinteresserte. STG benytter også det svenske nettstedet skridsko.net for å distribuere informasjon og kommunisere med medlemmer, se link under. Der kan du også lese mer om isvett og litt mer utdypende om sikkerhet ved ferdsel på islagte vann. Her er noen nyttige sider for å komme i gang:

Flere skøytenyheter

Link ut av nyhetsarkivet Issikkerhet i media

Publisert: 03.12.2013 10:16

Les hele nyhetenTV2 hadde denne saken på nettsidene sine i helgen. Anbefales - mye nyttig informasjon å hente her.

Fra arkivet: Artikkel fra 27.03.2006. Tykk is på Tyrifjorden og Holsfjorden

Publisert: 27.03.2006 13:34

Les hele nyhetenFlott skøyteis i vente? Helgas fellesturer i regi av "Skiforeningens turskøytegruppe" samlet ei gruppe skøytere både lørdag og søndag. Ved å følge gamle råk hvor vannet tidligere har sivet opp på isen, kan man finne et nett av "veier" med god glid.

Fra arkivet: Artikkel fra 15.01.2005. Felles skøytetur på fin is

Publisert: 15.01.2006 20:55

Les hele nyhetenEn meget grå januardag kan også gi mektige naturopplevelser, særlig hvis man befinner seg på glatt is. 18 turskøytere, rekruttert gjennom "Skiforeningens turskøytegruppe" gjennomførte fellestur på Lysern i dag

Fra arkivet. Artikkel fra 21.11.2005. Sesongåpning på Muttatjern

Publisert: 21.11.2005 08:53

Les hele nyheten9 skøytere fikk en flott sesongåpning på 6-8 cm tykk is, søndag 21.11. Les og se på bilder ved å gå inn på http://www.rollers.no eller les Franklins Eekhouts fyldige rapport her:

Fra arkivet. Artikkel fra 29.10.2005. På leting etter skøyteis

Publisert: 29.10.2005 08:28

Les hele nyhetenDet er ikke skikkelig skøyteis i Marka ennå, men isen har faktisk lagt seg på enkelte små vann. Vår løypebas nord i Nordmarka har våget seg utpå og sendte denne rapporten i går. Isen går kanskje opp igjen med det været vi har nå (?) Dette illustrerer uansett at forholdene varierer veldig i våre Markaområder.

Andre Markanyheter »»