I Markadatabasen finner du nyttig informasjon om en rekke steder innenfor områdene som dekkes av Markadatabasen. De fleste stedene har bilder og værmelding (fra yr.no) tilknyttet, og hvis stedene er start- eller sluttsted for løyper, sykkelruter eller turer, vil du også se denne informasjonen.

Søk etter steder
Vis sted nummer

Hadelandsåsene

Store deler av området ligger høyt og fritt, med topper og åser helt opp til over 800 moh. Skiføret kommer derfor tidlig og varer lenge.

Området er stort og med mange grunneiere og allmenninger, og derfor med ulike regler for ferdsel, jakt og fiske. Fine utgangspunkter for turer er Koperud, Skjerva, Ullvildsdalen, Lygna og Åstjern.

Les mer om Markadatabasen.

Steder - Hadelandsåsene: Markastuer
Nr Navn Type Bilder Moh.
Tingelstad
Beskrivelse kommer
2021 Kiosken på Skytterhusplassen Stue, hytte (andre) 240
Lygna med omegn
Området strekker seg på begge sider av RV4, sydøstover til Lushaugen og nordover til Åstjern. Midt i området ligger Lygnasæter hotell og vegkro, 630 m.o.h., med gode parkeringsmuligheter. Her finner du fantastisk skiterreng med lettgåtte løyper både nordover og sydover, og med tidlig skiføre.
753 Høgkorsplassen Stue, hytte (andre) 665
994 Lushaughytta Stue, hytte (andre) 709
1150 Lygnasæter Stue, hytte (andre) 630
1020 Skarvåsbu Stue, hytte (andre) 630
989 Åstjern Stue, hytte (andre) 575
Lushaugen - Ullvildsdalen - Sagvollen - Skjerva - Koperud
Området strekker seg fra Lushaugen ned til Koperud, og faller slakt i sydlig retning, med Gjøvik-Oslo-traseen som viktig skiløype i nord-syd-retningen. Men det er også øst-vest-forbindelser, f.eks. i retning Sagvollen, Risbakken, Skjerva, Nordre Opdalen og Ålsbygda.
1228 Kjørestua på Sagvollen Stue, hytte (andre) 550
996 Sagvollstallen Stue, hytte (andre) 550
Jaren - Gran - Brandbu - Bleiken
Beskrivelse kommer
1021 Skihytta på Bleiken Stue, hytte (andre) 385

9 steder vist.