#878: KIF-hytta

Område: Bærumsmarka
Moh.: 302 m

Oppslagstavle

Lemmer foran KIF-hyttas vinduer

Ingen åpningstider registrert for i dag.

Hytta kan leies til dagsarrangementer eller overnatting av barnehager, skoler og ungdomsforeninger i Bærum og av alle som er medlem av, eller er registrert som frivillig i Bærum Røde Kors. Servering hver søndag fra mai til oktober. Ingen servering i skoleferien. Det serveres kaffe, vafler og is.

Oversiktskart

Beskrivelse

KIF-hytta eies i dag av Bærum kommune. KIF er forkortelsen for Kristiania Idrætsforening, som senere skiftet navn til Oslo Idrettslag. KIF kjøpte hytta etter at den var en del av verdensutstillingen på Frogner, Oslo i 1914. Hytta ble fraktet med jernbane til Sandvika stasjon og fraktet videre stokk for stokk opp dit hvor den står i dag. Den var ferdig til bruk 1916. I 1946 overtok Bærum kommune KIF-hytta, og ga den videre til Bærum Røde Kors.

Hytta har vært fast bebodd i flere perioder. Siste fastboende flyttet derfra i begynnelsen av 1970-årene. Etter dette var det servering her (kiosk), men det ble tungvint å frakte blant annet vann opp til hytta.

Fra 1982 ble hytta drevet av Ungdommens Røde kors i Bærum, og den har også vært benyttet av fjellklatrerne. I 2018 klarte ikke Røde Kors å drive hytta lenger, og ga den tilbake til kommunen. Da var det ikke klart hva som kom til å skje med hytta, som trengte betydelig vedlikehold.

(Kilde: Budstikka)Edit

Bilder

Løyper, ruter og turer tilknyttet KIF-hytta