I Markadatabasen finner du nyttig informasjon om en rekke sykkelruter innenfor områdene som dekkes av Markadatabasen. De fleste rutene har bilder og værmelding (fra yr.no) tilknyttet.

Søk etter ruter
Vis rute nummer

Totenåsen

Totenåsen er et velkjent og populært turområde helt sørøst på Toten. Fra det flate og åpne landskapet ved Einafjorden stiger terrenget østover - helt opp til over 800 meters høyde. Det veksler mellom myke, skogkledde åser og bratte lier som kan utfordre enhver syklist, skiløper eller turgåer. Torsæterkampen, med sine 841 moh., er Totenåsens høyeste punkt.

Området kalles ofte "Oslos nærmeste villmark". Det er et eldorado for turinteresserte. Her kan man gå på ski i 820 meters høyde. Man kan sykle mil etter mil på det store nettet av skogsbilveier og man kan gå timevis på fottur uten å treffe et eneste menneske. Her kan man utvilsomt få "alene i villmarka-følelsen".

Totenåsen er kjent for stabilt og godt skiføre, og et meget variert og omfattende nett av løyper. Utenom skisesongen preges området av beitedrift og mange fine fiskevann. Totenåsstien (blåmerket) mellom Lygna og Totenvika krysser åsen.

Den selvbetjente DNT-hytta Vesterås byr på overnatting, mens Torsætra er et tradisjonsrikt serveringssted som har åpent hele året. Rausteinshytta har åpent i skisesongen. Både Torsætra og Vesterås har i tidligere tider vært brukt som hvile- og overnattingssted for skogsarbeidere ("kvilestelle").

Størstedelen av Totenåsen ligger i Østre Toten kommune.

Les mer om Markadatabasen.

Sykkelruter - Totenåsen: Blandet underlag
Nr Navn Type Bilder Distanse
Totenåsen
492 Lena - Borglund Offentlig vei og skogsbilvei/turvei 6.4 km
541 Lena - Vesterås Offentlig vei og skogsbilvei/turvei 12.0 km
678 Lund - Lønsjøen Offentlig vei og skogsbilvei/turvei 10.1 km
913 Lund - Vindflomyrene - Vindflosætra - Bjørtjenn (Vesle Svartungen) Offentlig vei, skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé 20.4 km
686 Olterud - Oksbakken - Torsætra Offentlig vei og skogsbilvei/turvei 16.8 km
687 Olterud - Vesterås Offentlig vei og skogsbilvei/turvei 7.4 km
683 Skreia - Lena Offentlig vei og skogsbilvei/turvei 9.0 km

7 ruter vist, total distanse 82.1 km.