Korsvoll - Sognsvann

Rute nr: 1040
Område: Nordmarka syd
Lengde: 2.2 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en sykkelrute som går på turveien mellom Korsvoll og Sognsvann. Den ble ferdigstilt i 2020, og har blitt en fin forbindelsestrasé mellom sykkelrutene fra/til Sognsvann og i området ved Maridalsvannet.

Du starter ved bommen øst for Grinda, der det også er en liten parkeringsplass, og sykler langs lysløypetraseen til du etter noen få meter kommer til et lite grøntområde med benker og bord. Hvis du har syklet et stykke før du kom deg til Grinda, kan det være fint med en pause her.

Fra grøntområdet følger du lysløypa inn på den flotte turveien, som har jevnt og fint underlag. Etter noen hundre meter kommer en turvei inn fra venstre. Den starter ved Peder Ankers vei, rett vest for Grinda, og ble i likhet med turveien du sykler på, åpnet i 2020. Du skal imidlertid rett frem i veidelet, og fortsetter forbi myrområdene Langmyr og Kjerringmyr.

Snart passerer du veidelet der turveien til Minister Ditlefs vei ved Nordberg kapell går til venstre. Dette er også en turvei som ble oppgradert i 2020, og er også lyssatt. Frem til nå har traseen vært ganske flat, men nå blir det en utforkjøring. Det er nærmere 20 høydemeter ned, men deretter er det ingen bakker frem til Sognsvann. Når du kommer til den store utfartsparkeringen, møter du rute 116 og rute 254, som begge går til høyre mot henholdsvis Store Åklungen (og videre til Ullevålseter) og Hammeren. Du svinger imidlertid til venstre her, og sykler frem til bommen ved Sognsveien.

Herfra er det flere muligheter. En av dem er å ta rute 117 på vestsiden av Sognsvann, og på den måten komme til Ullevålseter. Et annet alternativ er å sykle mot bebyggelsen på Gaustad ved å ta rute 490. De nevnte rutene 116 og 254 er fine for å komme deg nordover, men da trenger du altså ikke sykle den siste biten frem til bommen.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Korsvoll