Sognsvann - Store Åklungen - Ullevålseter

Rute nr: 116
Område: Nordmarka syd
Lengde: 5.3 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Tar du T-banen, sykler du først fra stasjonen og rett fram, langs venstre side av parkeringsplassen. Rett etter bommen er det slutt på asfalten, og her tar du til høyre, inn på skogsbilveien som ligger et stykke inne i skogen på østsiden av Sognsvann. Vær OBS på at det ofte er mange gående i dette området.

Etter knapt 900 meter får du Svartkulp på høyre side. I dette området ligger det geografiske midtpunktet i Oslo. I krysset ved demningen holder du til venstre, mens Ankerveien går opp bakken til høyre (rute 254 mot Hammeren).

Etter hvert byr veien på visse store utfordringer i bakkene innover mot Store Åklungen. Strekningen med stigning er på ca 1,7 kilometer (fra ca 200 til 300 moh.). Like før vannet flater veien ut, og det er stort sett flatt og behagelig inn til Ullevålseter. Før siste kneika opp til stua, kommer du til krysset der rute 124 tar av til høyre mot Bjørnholt og Kikut, og rute 119 går ned til Hammeren i Maridalen.

Fra Ullevålseter kan du velge vei videre mot bl.a. Skjennungen og Tryvannstua (rute 120) - og mot Vestre Aurtjern (rute 123), som har forbindelse videre til Nordmarkskapellet og til Kobberhaughytta og Kikut (over Glåmene).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
452 Hjemtur med servering Ringkollen Sognsvann 44.1
50 Klassikeren fra Stryken til byen Stryken Sognsvann 34.9
47 Lett start på sykkelsesongen Frognerseteren Sognsvann 12.4
59 Rundtur fra Sognsvann Sognsvann Sognsvann 36.7
66 Til seters Sognsvann Frognerseteren 9.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sognsvann