Tryvannstua - Vestre Aurtjern

Område: Nordmarka syd
Lengde: 4.0 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta til Vestre Aurtjern består av lett, fin grusvei, litt opp og ned, men ikke mye. Straks etter Tryvannstua kommer du til Lille Tryvann, der det er ypperlige forhold for bading og rasting.

Et kort stykke etter vannet, tar rute 120 av mot Skjennungen og Ullevålseter. Men vår rute går litt mot venstre, og videre innover forbi Bjordammen mot Nordmarkskapellet. Hvis du ikke har veldig dårlig tid, kan du gjerne unne deg en stopp ved idylliske Bjordammen. Her er det fine rasteplasser, og alltid stille og fredelig.

Etter å ha syklet rett nordover til Nordmarkskapellet, dreier nå veien mer mot øst. Du passerer den tradisjonsrike Markaplassen Slakteren, et sted som betydde svært mye for skiløpingens utvikling i Nordmarka. Så venter slake, fine unnabakker ned til Vestre Aurtjern.

Ved tjernet har du to valg - rute 123 til Ullevålseter, med valgmuligheter videre til bl.a. Sognsvann og Hammeren - eller du kan ta skarpt til venstre mot Blankvannsbråtan og Kobberhaughytta (rute 122). Derfra går det veier videre mot Finnerud og Sørkedalen - og over Glåmene til Kikutstua.

- rute 969 går mot høyre - opp til Kobberhaughytta. Du kan også kommer til Blankvannsbråtan og Vestre Aurtjern om du sykler i den retningen.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
48 Fra fjell til vann i Nordmarka sør Frognerseteren Sognsvann 15.3
454 Langtur til Frognerseteren Ringkollen Frognerseteren 44.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Tryvannstua