Årvoll - Breisjøen

Rute nr: 158
Lengde: 4.9 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Skogsbilveien starter ved parkeringsplassen som ligger et lite stykke forbi bebyggelsen på Årvoll, øverst i Årvollveien. Veien går først forbi Isdammen. Så blir det stigning. Ja, det er en god del stigning til å begynne med – etter vel en kilometer er du ca 80 høydemeter høyere enn ved start.

Nå er du i et kryss der veien til venstre går i retning Trollvannstua (rute 213) og Linderudkollen (rute 212). Men vår rute går mot høyre, og det er fortsatt noe stigning før det så går unna i fine nedoverbakker, mens vi har Årvollåsen på høyre side.

I bunnen av bakken deler veien seg. Veien til høyre går mot Tonsenhagen (rute 176) Sykler du bare noen få meter nedover langs denne veien, kan du følge en sti det korte stykket bort til Alnsjøen.

Men vår rute går mot venstre i dette krysset, og du fortsetter nå opp og ned noen bakker - fram til et kryss nord for Svartkulp. Her går rute 150 til venstre mot Solemskogen. Vår rute tar mot høyre, og om ikke lenge er du framme ved Breisjøen. Like før vannet er det et kryss der veien til høyre fører ned til Ammerud (rute 175).

Du følger derimot Breisjøens venstre side, og kommer til nok et kryss – her går det vei videre til høyre mot Steinbruvann (rute 161), mens veien opp til venstre ender på Lilloseter (rute 160).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
222 Rundtur i Lillomarka Årvoll Årvoll 16.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Årvoll