Haugerud - Sleppa

Rute nr: 214
Område: Østmarka
Lengde: 4.8 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Opp ned - opp ned. Slik kan man enkelt beskrive denne sykkelruta. Først går det litt oppover fra Haugerud, så er det nedoverbakke mot Lutdalen og Nøklevann, før det venter en solide oppoverbakke til Sarabråten. Til slutt kan du trille litt igjen - til Sleppa.

Ruta starter ved Haugerud, og går først på broen over Tvetenveien. Du får snart kirken på høyre hånd, og fortsetter rett frem til Haugerudveien. Like ved varmesentralen går det en skogsbilvei inn til venstre, og den svinger du inn på. Etter å ha syklet et stykke oppover i skogen, passer du på å holde til venstre i første kryss. Du fortsetter oppover til du er framme i et nytt veidele, og svinger her opp til høyre.

Etter hvert begynner det å gå nedover. Andre avstikker på høyre side leder ned til Oppsal (rute 472). Men du fortsetter forbi Rundtjern, og kommer så ned i Lutdalen.

Nederst i en bratt bakke befinner du deg i et kryss der rute 156 tar til høyre mot Ulsrudvannet og Østmarksetra. Du tar til venstre, og fortsetter på østsiden av idylliske Nøklevann.

Du sykler nå på Sarabråtveien, som ble anlagt i 1856 av konsul Thomas Heftye, som drev Sarabråten. Etter å ha forsert en solid motbakke (300 meter lang), er du framme på Sarabråten - et historisk interessant sted, som du finner informasjon om på skilt som er satt opp på tunet.

Konsul Heftye kjøpte dette stedet i 1856, og både en rekke celebre gjester og ”vanlige folk” fra Oslo-området besøkte Sarabråten. På slutten av 1800-tallet var dette det mest benyttede utfartsstedet for folk i byen.

Vi anbefaler en rast ved murene på Sarabråten, før turen går videre sørover - og ned til krysset ved Sleppa. Tar du til høyre her, kommer du videre langs Nøklevann og til Rustadsaga (rute 157). Rute 450 fører over til Mariholtet.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
158 Rundt Haukåsen Furuset Haugerud 13.3
58 Til Mariholtet - og hjem via Groruddalen Rustadsaga Rustadsaga 27.7
196 Tremilstur nord i Østmarka Haugerud Haugerud 32.6
474 Vestover fra Lillestrøm Lillestrøm Lillestrøm 39.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Haugerud