Sognsvann - Hammeren

Rute nr: 254
Område: Nordmarka syd
Lengde: 4.9 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta går i sin helhet på den tradisjonsrike Ankerveien, som går mellom Bærums Verk og Maridalen. I dag skal du følge siste ”etappe” fram til Hammeren.

Du starter ved Sognsvann, og kommer du hit med T-banen, sykler du først fra stasjonen og rett fram, langs venstre side av parkeringsplassen. Rett etter bommen er det slutt på asfalten, og her holder du til høyre, inn på skogsbilveien som ligger et stykke inne i skogen på østsiden av Sognsvann.

Etter knapt 900 meter får du Svartkulp på høyre side. I dette området ligger det geografiske midtpunktet i Oslo. Like etter demningen er det et veidele. Her fortsetter rute 116 mot venstre i retning Ullevålseter, mens Ankerveien svinger til høyre, opp bakken.

Veien flater ut, og du kommer straks til Nedre Blanksjø, et idyllisk vann som ligger på venstre side av veien. Den fine grusveien fortsetter i småkupert terreng nordover gjennom Skjervenmarka, og etter hvert skimter du Maridalen gjennom skogen på høyre side.

Det begynner og gå mer nedover, og ved Steinsrud møter du Ullevålseterveien mellom Hammeren og Ullevålseter (rute 119). Her tar du kraftig til høyre, og fortsetter den siste knappe kilometeren ned til Hammeren. På vei dit, passerer du et kryss der rute 255 går til høyre mot Låkeberget.

Etter et par hundre meter er du framme ved broa like ved busstoppet på Hammeren. Herfra går rute 425 oppover på østsiden av Skjærsjøelva til Skjærsjøen og Bjørnholt. Rute 328 fortsetter nordover gjennom Maridalen til Skar, mens rute 419 går i mer østlig retning, langs nordsiden av Maridalsvannet til Sander gård.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
430 Fra Gaustad til Nittedal Gaustad Nittedal 21.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sognsvann