Ekerud - Mariholtet

Rute nr: 277
Område: Østmarka
Lengde: 3.9 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra utfartsparkeringen på Ekerud følger sykkelruta Bjørndalsveien mot sørvest. Inne i skogen på venstre side ligger det nedlagte serveringsstedet Elvågaseter. Rett etter avkjøringen dit, åpner det seg et frodig og fint kulturlandskap med gårder på begge sider av veien. Dette er Bjørndalen.

Nedenfor bakken tar du til venstre der det er skiltet mot Mariholtet. Veien går nå sørover i lett terreng, før du så svinger til høyre og fortsetter opp en bakke. Du kommer over åsen, det går nedover igjen, og etter en brå venstresving krysser du ei bru og kommer inn på turveien mellom Ellingsrud og Mariholtet. Tar du til høyre her, kan du komme til Ellingsrud (rute 155), Furuset (rute 276) og Lindeberg (rute 391).

Men du fortsetter mot Mariholtet, og har Nord-Elvåga på venstre side videre innover. På Mariholtet er det mat og drikke å få kjøpt. Vil du videre herfra, er det flere alternativer - du kan bl.a. sykle vestover mot Sleppa og Nøklevann (rute 450). Dette er riktig vei dersom du tenker deg videre til steder som f.eks. Sarabråten, Østmarksetra, Rustadsaga og Skullerudstua. Altermativt kan du fortsette sørover langs østsiden av Nord-Elvåga, til Deledalen (rute 169). Veien opp til Haukåsen (rute 170) er også et alternativ.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
457 Fra flisby til badeby Lillestrøm Drøbak 59.8
229 Langtur fra Østensjøvannet Østensjøvannet Østensjøvannet 39.2
369 Rundt hele Østmarka Lillestrøm Lillestrøm 89.3
156 Til topps fra Ekerud Ekerud Haukåsen 6.2
474 Vestover fra Lillestrøm Lillestrøm Lillestrøm 39.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ekerud