Streifinn - Finland

Lengde: 3.7 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter ved innkjøringen til parkeringsplassen foran Streifinn. Streifinn ligger i Gjeddevannsveien på Flateby. I den lille bakken bak klubbhuset står det sykkelskilt som viser avstandene sørover. Det er godt skiltet helt til Kirkebygda.

Du passerer klubbhuset og tar så til venstre, forbi en bom. I neste kryss holder du også til venstre, og fortsetter på grusveien langs Østre Morttjern. Igjen skal du ta til venstre. I dette krysset er du like i nærheten av Gjeddevann. Det er bare noen titalls meter på skogsbilvei frem til en super rasteplass ved sørenden av vannet, så ta gjerne en avstikker dit. Vær imidlertid klar over at Gjeddevann er drikkevannskilde!

Deretter går ferden rett sørover, gjennom Vestre Skallbergdalen. Underlaget er noe ujevnt, med en del mellomstore steiner i veibanen sør i dalen.

Etter at du har syklet 3,3 kilometer fra Streifinn, fortsetter skogsbilveien rett frem, til Bikkjetjern, der det er en gapahuk. Men du skal ta inn til venstre på en kjerrevei, som bringer deg det siste stykket frem til Finland, rutas endepunkt. Det er mulig å sykle en del av denne strekningen.

Du har to muligheter for videre sykling fra Finland. Du kan enten svinge til høyre og sykle rett sørover på rute 817 til Vengsveien, eller du kan fortsette rett frem på rute 821, som går til Flateby.

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
367 Flatebyrunden Flateby Flateby 11.5
159 Østmarka på langs fra nord Ellingsrud Streifinn 51.4