Hakadal - Elnes

Rute nr: 395
Område: Nordmarka nord
Lengde: 2.5 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta knytter sammen to stasjoner på Gjøvikbanen, og er en fin rute litt utenfor allfarvei. Du skal nemlig ikke følge den asfalterte hovedveien.

Ruta starter ved Hakadal stasjon, og du sykler først ca. 250 meter nordvestover på Sagstuveien. Så stikker du inn til venstre under jernbanelinja og svinger straks til høyre igjen, over en parkeringsplass. Du fortsetter inn på en trillesti, men etter et par hundre meter er du på grusvei, og tar til venstre opp Greveveien.

I første kryss fortsetter Greveveien rett fram (rute 131 til Trehørningen gård og rute 712 til Ørfiske). Her svinger du til høyre, og følger Holmsida videre. Det som er verdt å nevne av stigning, er tilbakelagt.

Etter ca. to kilometer slutter veien, og fra den store snuplassen holder du svakt til høyre, inn på en sti/traktorvei. Et par hundre meter senere sykler du forbi en gårdsbygning og triller videre ned mot jernbanelinja (Koloniveien). Nå er du fremme på den lille parkeringsplassen ved jernbanebroen, og du er kommet til Elnes. Herfra kan du fortsette opp lia i rute 193, som ender ved Trehørningen gård. Et annet alternativ til videre sykling er å benytte deg av rute 720, som går nordover mot Varpet, men på den den andre siden av jernbanelinjen.

Gjøvikbanen stopper for øvrig ikke på Elnes mer.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
348 Langs Gjøvikbanen til Hadeland Kjelsås Roa 55.8
358 Langtur rundt Oslomarka Grorud Sandvika 146.3
198 Opp og ned lia i Hakadal Hakadal Hakadal 16.9
359 Variert runde i Romeriksåsene Hakadal Hakadal 36.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Hakadal