Bogstad badeplass - Fossum

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra badeplassen på østsiden av Bogstadvannet sykler du først sydover Sørkedalsveien - opp til Peder Ankers plass. Der tar du til høyre inn Ankerveien forbi Bogstad golfbane, som du har på høyre hånd. På venstre side er det bebyggelse.

I enden av veien tar du til høyre. Fortsatt ser du golfbanen på høyre side, og du hører etter hvert bruset fra strykene i Lysakerelven. Nå venter en litt steinete utforbakke. Ta det pent her og kryss elven ved å sykle over broen. Vel over på bærumssiden sykler du opp langs elven og tar til venstre når du får asfalt under dekkene (Fossumveien). Her går rute 461 til høyre i retning Østernvann.

Ved enden av veien tar du til venstre, og etter få meter svinger du til høyre inn på Ankerveien. Den sykler du frem til parkeringsplassen ved Fossum (klubbhuset).

Herfra er det mange muligheter for videre sykling i Bærumsmarka. En populær trasé er rute 61 inn til Østernvann. Et annet alternativ er å sykle Ankerveien i motsatt retning mot Sagstua (rute 63). Du kan også komme deg til Grini ved å sykle rute 462.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
267 Bærumsmarka rundt på sykkel Bærums Verk Bærums Verk 39.1
393 Fra vest til Oslo vest Spikkestad Huseby 53.6
283 Fra vest til øst Sandvika Lillestrøm 58.6
394 Langs åker og fjord til byen Spikkestad Huseby 56.2
120 Nordover i Bærumsmarka Øverland Øverland 33.3
274 Variert langtur fra nord til sør Grua Spikkestad 101.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Bogstad badeplass