Sandvika - Tanum kirke

Rute nr: 480
Område: Bærumsmarka
Lengde: 4.9 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Vestmarka ligger en del høyere enn lavlandet i Bærum, og det merker du på denne ruten opp fra Sandvika til innfallsporten Tanum kirke. Det er jevn stigning hele traseen, som i sin helhet har asfalt som underlag for dekkene.

Fra togstasjonen i Sandvika krysser du Rønne elv og tar til venstre. Rett etter at du har passert over Sandvikselva, tar du inn til høyre på gang- og sykkelvei ved Pinsekirken. Noen få meter senere svinger du til venstre og sykler over en annen del av Sandvikselva.

Nå holder du deg på høyre side av – men helt inntil – elven og sykler under E16 frem til neste veidele. Der tar du til venstre og når deretter en ny bro over Sandvikselva. Den sykler du over og fortsetter på Slependveien, der du med fordel kan benytte fortauet. Du har nå jorder på høyre side, og i bakgrunnen ser du mot Vestmarka og Tanumåsen.

Etter rundkjøringen ved Kiwi sykler du opp på gang- og sykkelveien på venstre side av Tanumveien, som du etter hvert sykler under og kommer inn på Gamle Tanumvei. Den leder deg gjennom småhusbebyggelse opp til du igjen kommer til Tanumveien. Men det er fortsatt gang- og sykkelveien du skal sykle på – helt til du kommer til avkjøringen ved Tanum skole. Fortsatt heter veien du skal følge ”Tanumveien”, og den går helt frem til Tanum kirke.

Fra kirken er det flere ruter inn i Vestmarka. Du kan velge rute 377 til Kattås eller rute 378 til Horni. Begge disse rutene har videre forbindelse med andre ruter i Marka. Du kan også sykle ned til Vøyenengarute 485.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
371 Langs Askers grenser Sandvika Sandvika 59.2
488 LangsTyrifjorden og gjennom skogen Ringkollen Sandvika 82.2
358 Langtur rundt Oslomarka Grorud Sandvika 146.3
327 Sørøst i Vestmarka Sandvika Sandvika 27.2
272 Til middelalderkirken Sandvika Sandvika 11.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sandvika