Ås skole - Åsleia

Rute nr: 507
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 3.7 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter på parkeringsplassen ved Ås skole. Vi krysser Eidsvollvegen og sykler tvers over parkeringsplassen framfor butikken (det er også mulig å benytte en undergang under Eidsvollvegen - da må du sykle litt til høyre først). Dermed kommer vi til en undergang som fører til motsatt side av Trondheimsvegen. Der tar vi til venstre.

Vi kommer inn i Åsleiastubben og tråkker opp bakken til Åsleiavegen, hvor vi tar til høyre. Åsleiavegen er en lite trafikkert fylkesvei med god kvalitet på asfaltdekket. Veien går gjennom frodig kulturlandskap, og snur du deg og ser bakover, kan du nyte panoramautsikt i mils omkrets.

Vi passerer en vei som tar til venstre – den er en drøy kilometer lang, og går ned til Spetalsvegen. Vår sykkelrute slutter 150 meter senere. Her står det Oppsahlteiet på et skilt, og litt inne til venstre er det en parkeringsplass. Herfra er det også skiltet vei/sti bl.a. til Mistberget.

Vi er nå i Åsleia, og kan sykle innover forbi parkeringsplassen og videre til Lensmannsvangen (rute 508), eller fortsette rett fram – ned til Tømte (rute 802).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
344 Langs Vorma og Mjøsa Årnes Gjøvik 103.1
275 Mistberget rundt Ås skole Ås skole 29.2
368 NM-runden Eidsvoll Eidsvoll verk Eidsvoll verk 21.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ås skole