Holt - Nord-Fløyta

Rute nr: 531
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 4.9 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter i krysset mellom Østsidavegen og Habberstadvegen ved gården Holt. Vi skal inn i dalen øst for Ninabben, og sykler først bratt opp Habberstadvegen. Så tar vi til venstre, inn i Ljødalsstuvegen, og kommer snart fram til Holtdammen.

Etter dammen passerer vi brua over Holtåa, og straks går det en vei inn til venstre. Dette er en idyllisk, bilfri skogsvei som fører oss innover gjennom et spennende landskap - med Holtåa klukkende ved siden av. Det er en utrolig fin trasé som fortjener å bli benyttet mer.

Det er jevn stigning hele veien inn til demningen ved Nord-Fløyta. På de tre kilometerne fra Holt og hit, er det en stigning på i overkant av 80 høydemeter.

Etter å ha sykla en halv kilometer langs vannet, finner vi benk og bålplass på venstre side. Her er det fint å ta seg en rast. Men vel så fint er det ved helt i den nordre delen av vannet. Vi fortsetter nordover, og krysser til slutt vannet på ei klopp som er anlagt for syklister og turgjengere.

Dermed er vi framme ved denne rutas slutt. På venstre side har vi nå en meget fin bade- og rasteplass. Her er det godt tilrettelagt med benker, bord og toalett. Tar vi til høyre her, kan vi fortsette mot Lynesvangen i rute 532.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
277 Den store gullverksrunden Eidsvoll Eidsvoll 50.4
276 Gullverksrunden Eidsvoll Eidsvoll 36.6