Jønsjøen - Utsjøen - Djupdalsvangen

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er krysset mellom Odalsvegen og Jonsbråtavegen, rett nordøst for Jønsjøen. Hit kan man bl.a. komme i rute 533 fra Eidsvoll. Herfra skal vi først sørover, så litt mot øst, før vi så setter kursen mot nord og øst. Målet er et idyllisk vann som ligger vel 8 kilometer framme.

Vi legger i vei på Jonsbråtavegen, som går gjennom lett terreng. Setertjernet passeres - et fint utgangspunkt for turer til det populære turmålet Bokkedalen i Styrimarka. Rundt 3 kilometer fra start kommer vi til et parti med stigning. Nedenfor Jøndalsvangen flater veien ut, og vi passerer avstikkere til naturreservatet Tretjernmyra og Frilsetvangen. Vi fortsetter rett fram i dette krysset.

Gjennom småkupert terreng sykler vi videre - nå med kurs mot nordøst. Etter å ha passert nedenfor Gruevangen er vi snart framme ved Utsjøen. Kanskje det er tid for en rast? Mulighetene er i hvert fall gode, for her er det både gapahuk, benker og bord. Dette er et flott å sitte og nyte utsikten utover vannet. Her er det ikke mye som forstyrrer!

Men vår rute fortsetter litt til. Vi tar til høyre, inn på en sti, krysser demningen, og fortsetter på en idyllisk sti gjennom skogen. Etter knappe 900 meter uten grus under dekkene, er vi nede på Djupdalsvangen.

Rute 784 tar skarpt til høyre her, i retning Vika og Kampå sag. Ruta vi sykler ender i neste kryss. Fortsetter vi rett fram, opp dalen, kommer vi snart til Utsjøens østside. Rute 791 går fram til nordenden av vannet. Tar vi til høyre, kommer vi til Ihlangsvangen i rute 788.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
277 Den store gullverksrunden Eidsvoll Eidsvoll 50.4
278 Utsjørunden Eidsvoll Eidsvoll 32.7