Kinna - Siridalsvegen

Rute nr: 569
Lengde: 6.7 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Ruta starter like ved Kinna, i krysset der Kinnavegen tar av fra Byfellavegen. Begge disse vegene er skogsbilveger tilhørende Mathiesen Eidsvold Værk. Rute 568 kommer hit sørfra, fra Langton og Lomtjennet (Flystripa) - og rute 704 kommer fra Krafttjennet i nordøst.

De første 4 kilometerne heller vegen svakt nedover, så her er det lett å sykle. Etter 3,5 km kommer en til et vegkryss, der vegen til venstre går ned til Hurdalsenteret (Norges Blindeforbund) og Haraldvangen. Etter noen få hundre meter videre nordover har en fin utsikt mot Hurdalssjøen og boligområdet Prestegårdshagen. I bakgrunnen kan en se Fjellsjøkampen, Akershus fylkes høyeste topp (812 moh). Hvis en ønsker enda bedre utsikt, kan en sykle et par hundre meter til, sette igjen sykkelen og følge merket sti til fots 2,5 km til Brenntoppen.

For den som ikke gjør det, kommer en raskt til et nytt vegkryss der en skal ta til venstre opp ei kneik. Når det begynner å gå nedover igjen, er det ny, fin utsikt, denne gangen over nordenden av Hurdalssjøen og nordre delen av Hurdal. Fra bunnen av bakken gjenstår 1,5 km med motbakke før en er oppe ved bilvegen fra Hurdal til Minnesund. Her slutter Kinnavegen, mens skogsbilvegen på andre sida heter Siridalsvegen.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
381 I skogene øst for Hurdalssjøen Hurdal Hurdal 25.3