Hermods plass - Holtjennet

Rute nr: 570
Lengde: 7.6 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta nordover fra Hermods plass følger Tisjøvegen (skogsbilveg), først langs Vålsjøen, deretter langs Tisjøen. Disse to vannene er drikkevannskilde for Eidsvoll.

Etter 2,5 km, ved Knuvlebeitmyra, passeres en stein som er satt opp til minne om fallskjermslipp til hjemmestyrkene under 2. verdenskrig. Etter snaue 5 km kommer en til et vegkryss rett nord for Aklangen. Vegen til venstre er bare en kort vegstump opp til Vestre Morttjern, der en finner en fin rasteplass.

Etter dette vegkrysset er det en del bakker imot før en er framme ved parkeringsplass og vegkryss ved Holtjennet. Rute 571 til Steinsjøen fortsetter rett fram på Tisjøvegen, mens rute 738 går et lite stykke i samme retning, og tar av til høyre i nordenden av tjernet, mot Almelihaugen ved Almelia. Det samme gjør rute 937 - ruta følger Høgdevegen, den gamle ferdselsvegen mellom Hurdal og Feiring, og ender på Melbyhøgda.

Rute 572 ned til Haugbrua tar av til venstre på Østligrindvegen. Følger en denne siste ruta, kommer en ned på rute 699 Haugbrua – Steinsjøen litt nord for Hurdal skisenter.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Hermods plass