Kalvsjø - Solheimstorget - Granlund

Rute nr: 580
Område: Nordmarka nord
Lengde: 6.7 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er Kalvsjø. Fra krysset på østsiden av Kalvsjøtjernet tar vi Lunnerlinna nordover og krysser E16 (tidligere Rv 35) og jernbanelinja på bru, holder til høgre i nytt vegkryss - så er det 200 meter til neste kryss, der vi følger skilting til Lunner kirke. Vi følger Grindvollinna 200 meter og så Kjørkevegen rett fram. Nå er det 1300 meter opp til Lunner kirke. Gårdene ved kirka heter Lunder. Vi sykler forbi disse og kommer til nytt vegkryss. Her tar vi til høgre, skiltet Granavollen og Kongevegen.

Her begynner grusvegen, og det går bratt nedover, så bratt oppover, og vi passerer Bureiservegen. Snart er vi i nytt vegkryss som heter Solheimstorget. Her går Korsrudlinna til høgre mot Lunner stasjon (rute 978) og til venstre mot Grindvoll (rute 967). Men vi krysser asfaltvegen, og sykler videre på grusveg, skiltet "Granavollen 7". Vi passerer gården Åslund, og senere tar en gårdsveg av til venstre og like etterpå en til høgre. Her ved Enlien er det kjempeutsikt mot Ålsbygda og Gran.

Vi har nå 600 meter med bratt stigning opp til Gagnum gård på venstre side. Herfra ruller det lett nedover til Granlund barnehage (tidligere skole). Like etter, i krysset mellom Gagnumsvegen og Vienlinna, ender vår rute. Tar man til høgre her, kan man følge rute 952 fra Granavollen. Mot venstre går rute 995 forbi Grimsrud til Kittelsrud.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
350 Det beste fra Hadeland Grua Grua 68.5
170 Langs Bergenske Hovedveg Grua Røykenvik 29.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Kalvsjø