Fagerstrand - Havsjødalen

Rute nr: 641
Område: Nesoddmarka
Lengde: 5.7 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Krysset Myklerudveien/Lillerudveien (fylkesvei 157) på Fagerstrand er utgangspunktet for denne sykkelruta. Først sykler du ca. 100 meter nedover, og der tar du til venstre i krysset. Videre følger du Drøbakveien gjennom bebyggelsen.

I nesten 2 kilometer er det jevn, men ikke særlig sterk, stigning. Ca. 1,5 kilometer fra start går Agnorveien til venstre (rute 647 til Kløfta). Men du følger hovedveien, og noen få hundre meter senere forflytter du deg fra Nesodden til Frogn kommune. Landskapet veksler nå mellom gårder og skog.

En avkjørsel til Digerud brygge passeres, veien til Søndre Hallangen likeså. Du når veiens høyeste punkt på ca. 100 moh., og så triller du, lett og behagelig, ned i Havsjødalen. For den som sykler i motsatt retning, kan vi opplyse at bakken er ca. 1,7 kilometer lang, og at høydeforskjellen er rundt 80 meter.

Her i Havsjødalen var det vann for 6.000-7.000 år siden. Havet stod da rundt 70 meter høyere enn i dag, og et trangt sund mellom Oslofjorden og Bunnefjorden gjorde at Nesodden den gangen var en øy. I dag renner Havsjødalsbekken gjennom dalføret. Ruta ender ca. 20 meter over dagens havnivå.

Fra krysset ved Holtbråtan har du to valg. Du kan fortsette rett fram til Tussekrysset (rute 652), eller ta til høyre i retning Ottarsrud (rute 638). Den ruta fører deg fra Nesoddmarka og sørover til Follomarka.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
325 Nesodden rundt Nesoddtangen Nesoddtangen 41.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Fagerstrand