Storsand - Filtvet

Rute nr: 665
Område: Hurummarka
Lengde: 10.7 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en lett sykkelrute som går sørover på østsiden av Hurumlandet. Den følger i sin helhet fylkesvei 281. Utgangspunktet er Storsand, helt oppe på Storsandtoppen, i krysset mellom Grønsandveien og fylkesveien. Hit kommer rute 666 fra Sætre, og rute 1016, som går på skogsbilveier gjennom Hurummarka.

Ingen rute kan ha en lettere start enn denne, for den begynner med nedoverbakke. Bakken er rundt 2,3 kilometer lang, og du skal ned ca. 130 høydemeter (nyttig å vite om du sykler i motsatt retning). På vei nedover har du Eplegården på høyre side, og det er strålende utsikt over Oslofjorden og Drøbak.

Vel nede i selve tettstedet passerer du avkjørselen som går ned til brygga. Herfra gikk det tidligere ferge over til Drøbak. På vei videre sørover har du hele tiden den samme fine utsikten mot fjorden. På den andre siden ser du bl.a. Solbergstrand og Hvitsten.

Ca. 5 kilometer etter Storsandbakken, der du sykler på bortimot flat vei, går det så litt oppover, før du til slutt kan trille ned Bjørnstadveien. Dermed er du framme på Filtvet – i krysset mellom fylkesveien og Nordstrandsveien.

Tar du en avstikker ned gjennom sistnevnte vei, kommer du bl.a. til Filtvet fyr. Fortsetter du på fylkesveien, kan du komme til Tofte i rute 667, til Røskestadvannet i rute 669 - og innover i Hurummarka, tilbake i retning utgangspunktet - i rute 663 til Svartvannsbekken.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
326 Hurumlandet rundt Sætre Sætre 51.2
332 På to hjul i Hurummarka Filtvet Filtvet 24.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Storsand