Klokkarstua - Sætre

Rute nr: 674
Område: Hurummarka
Lengde: 8.4 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en sykkelrute som går nordøstover fra Klokkarstua – i variert og fint landskap. Her er det både jorder, vann, skog – og behagelige nedoverbakker. Dette er med andre ord en lett vei å sykle.

Utgangspunktet er rundkjøringen der fylkesveiene 281 og 289 møtes. Det er sistnevnte vei du skal følge, og du legger i vei gjennom et område med store gårder på begge sider av veien. Etter et par kilometer kommer du tett innpå Sandungen, før det så bærer inn i skogen.

Du passerer Semsporten, et populært utgangspunkt for skiturer vinterstid, og krysser noen eiendommer før du kommer fram til Mørkvannet. Et smalt sund skiller de to delene av vannet. Nå er det ikke lange biten igjen før pedalene blir overflødige.

Det er bare å trille ned Sætrebakken, forbi krysset med riksvei 23 – og så er du ”i mål” på torget i Sætre sentrum. Fra riksvei 23 og ned til sentrum er det gang- og sykkelvei. Bakken er ca. 2 kilometer lang, og høydeforskjellen rundt 110 meter.

Fra Sætre kan du så sykle videre mot Storsand i rute 666 og mot Sundbykrysset i Røyken kommune i rute 664. Rute 660 følger Kyststien mot Båtstø og Nærsnes, mens rute 661 går inn til Stikkvannshytta.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
326 Hurumlandet rundt Sætre Sætre 51.2
333 Langs Drammensfjorden til Hurum Røyken Røyken 39.5
387 Til Hurummarkas indre Klokkarstua Klokkarstua 35.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Klokkarstua