Jenssætra - Vesterås

Rute nr: 681
Område: Totenåsen
Lengde: 3.0 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter i krysset nord for Jenssætra. Hit kommer det ruter fra Lønsjøen (rute 680) og langs Høversjøen fra Rognlia (rute 682). Ruta går rett nordover gjennom skogen – på Vesteråsvegen. I løpet av tre kilometer skal du opp fra knappe 440 moh. til rundt 510 meters høyde.

Det er jevn, men ikke spesielt bratt, stigning i ca. 1,5 kilometer fra start, så flater det ut, før det igjen blir litt stigning på slutten. Etter ca. en kilometer går det en vei til høyre. Den skal du ikke ta, men fortsette rett fram.

I den siste bakken får du Vesterås på venstre side. Dette er et tidligere overnattings- og hvilested for tømmerkjørere. I dag leies stedet ut. En av bygningene brukes som ubetjent hytte for DNT.

300 meter senere er du framme i veikrysset der denne ruta slutter. Her har du flere muligheter til å fortsette sykkelturen gjennom det store nettet av veier på Totenåsen. Tar du til høyre, kan du komme til Torsætra i rute 675. Første del av rute 687 går i samme retning, men ender på Olterud. Velger du veien som går rett fram, kan du følge rute 541 til Lensbygda og Lena. Begge de sistnevnte rutene fører ut av Totenåsen.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
339 Rundtur på Totenåsen Torsætra Torsætra 36.9
340 Til Totenåsen fra vest Lund Lund 45.8