Mylla - Kalven

Rute nr: 746
Område: Nordmarka nord
Lengde: 3.3 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Parkeringsplassen ved Mylla dam er et viktig og populært utgangspunkt for turer, både sommer og vinter. Denne ruta leder deg derfra og nordover til et veikryss, der det er nye muligheter i flere retninger.

Fra Mylla sykler du først østover og nedover på Myllavegen til Sliperiet. Dette stykket er felles med to andre ruter. Hvis du hadde syklet rett frem, hadde du kommet til Grua (rute 256), mens du ville kommet til Svartbekken hvis du hadde syklet til høyre (rute 371). Men du skal til venstre, inn på Sveavegen. Den har navn etter vannet Svea, som du nå sykler på østsiden av.

Rett nok ser du ikke vannet fra veien, men når du kommer til en parkeringsplass på høyre side av veien, er det kort vei ned til nordenden. Der er det en fin badeplass (skiltet). I neste veikryss holder du til høyre, for til venstre (Vollavegen) går rute 744 mot Trantjern. Vår rute ender ved neste veikryss, der Oppenvegen starter rett sør for Kalven. Du kan sykle videre nordover på Oppenvegen mot Kalvsjøtjernet (rute 331) eller Roa (rute 745), eller du kan svinge til høyre og fortsette Sveavegen til Grua (rute 749).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
465 Til Nordmarka fra nord Grindvoll Grindvoll 31.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Mylla