Nannestad - Rustadmoen

Rute nr: 762
Lengde: 6.0 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta går sørover fra krysset mellom Nannestadvegen og Teievegen, like nord for kjøpesenteret i Nannestad sentrum. Du passerer ungdomsskolen og kommunehuset, og deretter Nannestad kirke, som opprinnelig er fra middelalderen.

Litt senere forlater du Nannestadvegen, og tar til høyre på Låkedalsvegen i retning Nordby. Rett etter krysset, passer du på å holde til venstre, og kommer snart ned bakkene til Låkedalen. På vei ned er det god utsikt over mot Romeriksåsene. I dalbunnen krysser du elva Leira. Den har sine kilder ved Lushaugen, i grenseområdet mellom Hurdal og Gran.

På den andre siden tråkker du opp bakken til Melby-gårdene, der du også har god utsikt - nå over Nannestads vidstrakte kulturlandskap. Snart er du helt inne ved åsen. Dette er Nordby. Fra Nannestadvegen og hit er det grusvei (2013).

Fra krysset går Åsvegen både mot nord og sør. Rute 759 kan følges til høyre mot Kringlerdalen og Maura. Men vår rute går til venstre her. Etter at du har syklet gjennom boligområdet Melbybyen, er du straks framme i krysset på Rustadmoen. Herfra kan du evt. fortsette turen innover åsen i rute 585 til Sjonken eller rute 584 til Råbjørn.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Nannestad