Ringsby - Ingeborgrud

Rute nr: 785
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 5.5 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta går i nordøstlig retning, med Ringsby som utgangspunkt. Første del av ruta gå på Ringsbyvegen. Du krysser Kampåa på Ringsby bru, og sykler opp en bakke. Resten av ruta er ganske flat. For det aller meste sykler du gjennom et område med store gårder på begge sider av veien.

Rundt 1,8 kilometer fra start deler veien seg. Her holder du til venstre, og kommer dermed inn på Rønnålvegen. Et par hundre meter senere sykler du inn i skogen, men det varer ikke lenge. Nå åpner utsikten mot den frodige Skogbygda seg, og langt der framme ser du "de store skoger", åsene som strekker seg innover i Odal.

Vår rute ender i krysset ved butikken og skolen på Ingeborgrud. Har du nå fått en "dragning" mot skogene, kan du ta til venstre i Sjølivegen, og sykle innover mot Fallet og Ihlangsvangen i rute 786. Rute 787 går også dit - via Fyrivangen. Da blir det en del mer stigning, og det er traktorvei på deler av strekningen. Velger du den ruta, tar du til venstre i siste kryss før du krysser elva og er framme ved butikken, inn mot Vestgrenda.

Den samme veien kan du også ta dersom du vil tilbake til utgangspunktet i en annen trasé. Rute 839 går opp i skogen, forbi Putten og Råkalidammen. Det er et fint alternativ. Eventyrrittet går også der.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
392 Til Skogbygda fra Vormsund Vormsund Vormsund 27.8
484 Til skogs fra Skogbygda Ingeborgrud Ingeborgrud 36.8