Ingeborgrud - Fallet - Ihlangsvangen

Rute nr: 786
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 9.5 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta krysset ved butikken og skolen på Ingeborgrud. Herfra skal du rett nordover gjennom Skogbygda. Området du sykler i, veksler mellom frodig kulturlandskap og skog. Siste del av ruta går helt og fullt gjennom skogen.

Det er Sjølivegen du følger, en vei som går innover mot Fallet. Helt i starten kan du se Ingeborgrud kirke på høyre side. Du tråkker deg nærmere og nærmere skogen og åsene - og ved Fallet tar du farvel med kulturlandskapet. Her kreves det inn bomavgift fra bilistene. I bunnen av en bakke deler veien seg, og straks er du framme på Ihlangsvangen. Det er litt stigning på siste del av ruta, men høydeforskjellen fra start til slutt er ikke mer enn ca. 70 meter.

Ihlangsvangen er et populært utfartssted vinterstid, men også utenom skisesongen er det fint å oppleve dette turområdet nordøst i Nes kommune - i grenseland mot Nord-Odal. Mange stier og veier snor seg innover i skogene her. Tar du til venstre, opp bakken, kan du komme tilbake til utgangspunktet via Fyrivangen i rute 787. Da blir det en del mer stigning, og det er traktorvei på deler av strekningen. Fortsetter du rett fram, er du på vei mot Djupdalsvangen i rute 788. Djupdalsvangen ligger like ved Utsjøen.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
484 Til skogs fra Skogbygda Ingeborgrud Ingeborgrud 36.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ingeborgrud