Mosseporten - Noreødegården - Skihytta

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er i Patterødveien, bak Mosseporten kjøpesenter. Her står det skilt som viser turmuligheter i flere retninger. Vår rute går nordover, til høyre rett etter start, og innover Noreveien.

Snart får du Noretjernet på høyre side, og kommer inn til parkeringsplassen ved Noreødegården. Du fortsetter på venstre side av den, og sykler opp en liten bakke. Så tar du til høyre, inn i skogen. Her har du to alternativer når ferden nå går innover i Mossemarka.

Vår rute går i lysløypetraseen til høyre. Den er kortest. Det er en del stigning innover, men også flate partier. Det er grusdekke hele veien, men noen røtter og steiner treffer man på her og der.

Vel oppe, troner Skihytta på høyeste punkt i Moss kommune - 101 meter over havet. Selv om den er stengt i sykkelsesongen, er det fint å svinge oppom der, og ta seg en rast ved benker og bord som er satt opp i skogen nedenfor hytta.

Vår rute fortsetter litt til, ned bakken og til veikrysset nederst. Herfra kan turen fortsette mot høyre, ned til Vanembukken (rute 794). Eller du kan ta til venstre, forbi bommen. Passerer du den, er du på Vinterveien, og kan krysse hele Mossemarka i rute 795 til Ødemørk.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
382 Rundtur gjennom Mossemarka Moss Moss 21.5
383 Til Mossemarka fra Son Son Son 22.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Mosseporten