Svartvannsbekken - Aklangen - Storsand

Rute nr: 837
Område: Hurummarka
Lengde: 9.4 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter ved Svartvannsbekken, et kjent løypekryss vinterstid. Hit kommer det sykkelruter fra Filtvet (rute 663) og Røskestadvannet (rute 836). Ruta går nordover gjennom Hurummarka - på skogsbilvei og traktorvei. Det er en rute som går langt utenfor allfarvei.

Fra Svartvannsbekken følger du skogsbilveien gjennom stigende terreng. Etter vel en kilometer, dukker det idylliske tjernet Fjellfiske opp på venstre side. Så er det en bakke igjen, og dermed er du straks framme ved Plankebru, rett sør for Aklangen. I disse traktene var det en gang planen å bygge hovedflyplass, men så ble det altså Gardermoen i stedet.

Mens skogsbilveien fortsetter opp noen bratte bakker til Vennersborg, tar du til høyre på traktorvei. Denne delen av ruta er vel 700 meter lang. Og den kan være utfordrende, alt etter om det har regnet nylig eller ikke. Det kan være bløtt på deler av strekningen, men holder du deg i midten eller langs sidene går det stort greit å komme forbi disse partiene. Så er det er bratt oppoverbakke her, og en bakke som går bratt ned. Men det er også fullt mulig å sykle på deler av strekningen. Du passerer rutas høyeste punkt – knappe 300 meter over havet.

Nå er resten av ruta skogsbilvei (ca. 5,5 kilometer). Etter et par kilometer går det stort sett bare nedover. Fire kryss passeres, og du skal rett fram i alle (dvs. - holde litt til venstre i kryss nr. 2). Du sykler forbi noen små vann på vei nedover, og får flott utsikt mot øst før svingene ned til Myrvoll. Her er det bom og løypeskilt.

Det står også skilt her som viser hvor Sandstien går. Dette var opprinnelig den gamle rideveien på tvers av Hurumlandet fra Oslofjorden til Drammensfjorden. Deler av veien er fortsatt merket og lett å finne. Tilsvarende skilt som står her, kan du også se ved ved Stikkvannsveien (rute 661).

Videre sykler du rett fram forbi Grønsand hestesenter og følger Grønsandveien forbi Grønsand gård og fram til Storsand, nærmere bestemt Storsandtoppen. Herfra kan du fortsette til høyre, tilbake til utgangspunktet (rute 665), eller ta til venstre mot Sætre (rute 666).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
332 På to hjul i Hurummarka Filtvet Filtvet 24.9
387 Til Hurummarkas indre Klokkarstua Klokkarstua 35.9