Skar - Øyungen (østlig)

Rute nr: 838
Område: Nordmarka syd
Lengde: 2.6 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta starter på Skar - ved bussens innerste stopp i Maridalen. Vil du sykle inn hit, kan du følge rute 328 fra Hammeren.

Det går skogsbilvei på begge sider av Skarselva. Denne ruta følger veien på østsiden. Du starter med å krysse den parkeringsplassen som ligger øst for busstoppet. Så tar du til høyre, og ganske straks til venstre igjen. Nå går det litt nedover, og så krysser du elva.

Du ser Nordbråtan rett fram, holder til venstre og passerer en bom. Snart begynner stigningen, og de neste 700 meterne snor veien seg oppover gjennom skogen med rundt 65 meter stigning. Dermed er du også kommet tettere innpå elva, som du etter hvert kan se nede til venstre.

Veien flater ut, men det venter fortsatt litt stigning - og så er du oppe ved Øyungen. Videre innover langs vannet er det mange fine steder hvor man kan raste og bade. Her er det både benker og bord og bålplass.

Om du ikke vil sykle samme vei tilbake, kan du ta til venstre, sykle bortover langs Øyungsdammen og så ta til venstre igjen - nedover langs vestsiden av elva (rute 112).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skar